Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi:

Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi:
"Memur maaşları vergi yükü nedeniyle önümüzdeki aydan itibaren azalmaya başlayacak. Temmuz’da alacağı zam bile vergi artışını karşılamayacak"

ANKARA (AA) - Türkiye Kamu-Sen, "memur maaşlarının vergi yükü nedeniyle gelecek aydan itibaren azalmaya başlayacağı, temmuzda alınacak zammın bile vergi artışını karşılamayacağı" değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, hükümetin çalışanlar üzerindeki vergi yükünü artırdığı ileri sürüldü. Açıklamada, 2015'de 12 bin lira olan yüzde 15'lik gelir vergisi üst sınırının 2016 için 600 lira artışla 12 bin 600 lira olarak belirlendiği kaydedilen açıklamada, bütün ücretlilerin 2016 yılı içinde bir üst vergi dilimine geçmesinin ve 5 puan daha fazla vergi ödemesinin kesinleştiği ifade edildi.
Enflasyon artışının geçen yıl yüzde 8,81 olmasına rağmen gelir vergisi alt dilimindeki artışın yalnızca yüzde 5 olarak belirlendiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu politikalar sonucunda asgari ücretli çalışanlar da 2016 yılı içinde bir üst kazanç dilimine geçeceklerinden, ekim ayında ödeyecekleri gelir vergisi yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkacak ve maaşları azalacak. Doktor, öğretmen, hemşire, KİT çalışanı, sözleşmeli personel gibi birçok kamu görevlisinin ödeyeceği gelir vergisi oranı önümüzdeki aydan itibaren yüzde 20'ye yükselecek. Memur maaşları vergi yükü nedeniyle önümüzdeki aydan itibaren azalmaya başlayacak. Temmuzda alacağı zam bile vergi artışını karşılamayacak."
Açıklamada, eylül ayına gelindiğinde bütün memurların ödeyeceği gelir vergisi oranının yüzde 20'ye çıkacağı ve enflasyon yükselmeye devam ederken maaşların azalacağı savunuldu.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ülke ekonomisinin, çalışanlardan kesilen vergilerle ayakta durduğunu ifade etti. Memurların ve sözleşmeli personelin iş adamlarından, sanayiciden, yıllık kazancı milyonlarca lirayı bulan işletmeciden daha fazla gelir vergisi ödediğini belirten Koncuk, memur maaşlarına yapılan zamların vergi artışından dolayı yaşadıkları kayıpları bile karşılamadığını öne sürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.