Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:
"Eğer üzerinde yaşayabileceğimiz bir vatan yoksa, ne namus kalır, ne şeref kalır. Onun için bizim bu coğrafyaya sahip çıktığımızı herkese göstermemiz lazım"

MERSİN (AA) - Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Eğer üzerinde yaşayabileceğimiz bir vatan yoksa, ne namus kalır, ne şeref kalır. Onun için bizim bu coğrafyaya sahip çıktığımızı herkese göstermemiz lazım" dedi.

Koncuk, Türk Eğitim-Sen Tarsus Şubesi tarafından belediye nikah salonunda düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Anadolu'nun her metrekaresinin kanla sulandığını, Türk milletinin asırlar boyunca vatanı için ağır bedeller ödediğini söyledi.

Suriye'de uzun zamandır devam eden bir iç savaş olduğunu hatırlatan Koncuk, "Yanı başımızda Suriye’de yaşananları görüyoruz. 3 milyona yakın sığınmacı ülkemizde, bir bölümü de Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde. Eğer üzerinde yaşayabileceğimiz bir vatan yoksa, ne namus kalır, ne şeref kalır. Onun için bizim bu coğrafyaya sahip çıktığımızı herkese göstermemiz lazım" diye konuştu.

Koncuk, toplumun önde gelen kesimlerinin üzerilerine düşen sorumluluklarını yerine getirmesi ve bu bilinçle hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Koncuk, konuşmasının ardından sendika üyelerinin sorunlarını dinledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.