Türkiye Kart Konya’da tanıtıldı: Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor

Türkiye Kart Konya’da tanıtıldı: Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Konya’da pilot uygulaması başarıyla tamamlanan “Türkiye Kart” projesiyle ilgili basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Türkiye’de toplu ulaşım araçlarını tek katta birleştiren Türkiye Kart; POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri, taksi ödemeleri, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanılabilecek. Türkiye Kart uygulaması pilot il olarak seçilen Konya’da başarıyla tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart projesinin pilot uygulamasının Konya'da tamamlandığını, 81 ilde yaygın hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydederek, Yozgat ve Gümüşhane'de, belediyeler ile sözleşme süreçleri de tamamlandığını bildirmişti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Konya’da pilot uygulaması başarıyla tamamlanan “Türkiye Kart” projesinin tanıtım toplantısı Taş Bina Konferans Salon’unda düzenlendi.

ptt-genel-muduru-hakan-gulten.jpeg

“TOPLU TAŞIMDA ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR SİSTEM BU BİR TAKASLAŞMA ÖRNEĞİDİR”

Konya’nın Türkiye Kart projesinin tanıtımın da ve uygulanmasında önemli bir şehir olduğunu dile getiren PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, “Konya Büyükşehir Belediye Başkanıma projeyle ilgili vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Gördüğümüz kadarıyla Konya tolu ulaşım ve bu projenin hayata geçirilmesi açısından önemli bir şehir. PTT ailesi olarak “Türkiye Kart” projesini uygulanmasını sağlıyor. Teknolojik gelişim açasından 4 yıldır devam ettiğimiz süreç var. Cumhurbaşkanımızın eylem planlarına girmiş. Türkiye kart projesi Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uygulamaya geçirmiş bulunuyoruz. Teknolojik olarak ücret toplama sistemlerini kullanan toplu ulaşımda yaşanan gelişmeler tüm kentlerin birbirleriyle iletişimi sağlayamıyor. Gündelik hayatımıza çok uygun değiller aslında. Ankara'dan bir vatandaşımız Konya'ya geldiğinde burada ayrı bir kart temininde bulunuyor. Bu milyonlarca kartın yıl içerisinde israf olmasına sebep oluyor; tek kullanımlı kartlarda büyük zorluklar yaşatabiliyor. Dünyada ve toplu taşımda örneği olmayan bir sistem bu bir takaslaşma örneğidir. Buradan almış olduğu kart ile bir Konyalı, İstanbul'da işlemini yapabilecek. Aynı şekilde İstanbul'daki kişi de Konya'da işlemini yapabilecek. Tek başına toplu ulaşım alanında kalmayacak toplu ulaşım ile ilgili ülke içerisinde büyük bir israfa neden olan kart ile ilgili konuların ortadan kaldırılması Konya'da sisteme geçmiştir” dedi. •Pakize Şengül

turkiye-kart.jpeg

TÜRKİYE KART NASIL ALINIR?

PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, çevrimiçi kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri üzerinden yükleme işlemi yapılabilecek. Türkiye Kart'ı PTT şubeleri aracılığıyla vatandaşlara verilecek.

TÜRKİYE KART NEDİR?

Türkiye Kart, ödeme işlemlerini bir kartta birleştiren ve kolaylaştırmayı hedefleyen bir uygulamadır.

Türkiye Kart, toplu ulaşım ile birlikte POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri, taksi ödemeleri, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanılabilecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.