Maçlara "pilav" molası: Türkiye Kulüpler Tekvando Şampiyonasında sporculara "Konya Düğün Pilavı"

Maçlara "pilav" molası: Türkiye Kulüpler Tekvando Şampiyonasında sporculara "Konya Düğün Pilavı"
 Muhabir
Konya'da devam Tekvando şampiyonasında yaklaşık 4 bin kişiye Konya'nın meşhur, geleneksel "Düğün Pİlavı" ikram edildi

Konya Karatay Spor ve Kongre Merkezi'nde devam Türkiye Kulüpler arası Tekvando Şampiyonasında sporcu ve katılımcılara "Konya Düğün Pİlavı" ikram edildi.

YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİ
26 Aralık'ta başlayan Türkiye kulüpler arası tekvando şampiyonası'nda 65 ilden gelen 3 bin 800 sporcu ile teknik direktör ve hakemlerle birlikte 5 bin kişiye Konya'nın geleneksel düğün pilavı ikram edildi.

whatsapp-gorsel-2023-12-28-saat-13-52-25-6827beb4.jpg

ŞAHİN: 2023'Ü KONYA'DA TAMAMLIYORUZ

Kendisi de Konyalı olan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin bu tür organizasyonlarda şehirlerin tanıtımı açısından önemli bir faaliyet olduğunu, federasyon olarak 2023 yılını da Konya'da tamamladıklarını söyledi. Şahin ülkenin her coğrafyasından genel binlerce sporcu, teknik direktör ve hakemlere Konya'yı tanıtırken damak tadına da önem verdiklerini, önemli bir kültüre sahip Konya düğün pilavını da ikram ederek şehrin kültürnü tanıttıklarını kaydetti.

konya-tekvando-dugun-pilavi.jpg

BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Metin Şahin, 4 gün boyunca Konya'da devam kulüpler arası Tekvando Türkiye şampiyonasında desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'ya da teşekkür etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.