Türkiye Kupası'nda kuralar çekildi, işte Konyaspor'un rakipleri

Türkiye Kupası'nda kuralar çekildi, işte Konyaspor'un rakipleri
 Muhabir
Türkiye Kupası'nda Konyaspor B grubunda yer aldı. İşte detaylar

Türkiye Kupası'nda kura heyecanı yaşandı. Özellikle Avrupa Kupaları'na katılma açısından Anadolu Kulüpleri için daha büyük bir önem arz eden Türkiye Kupası'nda kura çekimi büyük bir katılımla yapıldı. Ziraat Türkiye Kupası Grup Müsabakaları kura çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. 24 takımın hangi gruplarda yarışacağı tek tek belli oldu. Daha önce Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Konyaspor'da B grubunda yer aldı.

GRUPLAR İSE ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU

A Grubu:

Galatasaray, Başakşehir, Trabzonspor, Alanyaspor, Fatih Karagümrük, İstanbulspor, Boluspor, Fethiyespor

B Grubu: Samsunspor, Eyüpspor, Konyaspor, Antalyaspor, Gençlerbirliği, Bodrum FK, Iğdır FK, Aliağa FK

C Grubu: Fenerbahçe, Beşiktaş, Rizespor, Gaziantep FK, Kocaelispor, Erzurumspor, Keçiörengücü, Beyoğlu Yeni Çarşı

Beş takım doğrudan gruplara katıldı

Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig'i ilk beşte bitiren Galatasaray, Fenerbahçe, Samsunspor, Beşiktaş ve Rams Başakşehir grup müsabakalarına doğrudan katıldı.

İLK HAFTA DERBİ OLACAK

Türkiye Kupası C Grubu ilk hafta maçında Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi oynanacak. Karşılaşma Chobani Stadyumu'nda yapılacak. Galatasaray, 1. hafta evinde Başakşehir'i konuk ederken, Trabzonspor ise Alanyaspor'u ağırlayacak.

Grup aşaması 1. maçlar: 23-24-25 Aralık

Grup aşaması 2. maçlar: 13-14-15 Ocak 2026

Grup aşaması 3. maçlar: 3-4-5 Şubat 2026

Grup aşaması 4. maçlar: 3-4-5 Mart 2026

Öte yandan federasyon; kupada çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarının tarihlerinin daha sonra ilan edileceğini duyurmuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.