Türkiye Satranç 1. ve 2.Lig maçları Konya'da başladı

Türkiye Satranç 1. ve 2.Lig maçları Konya'da başladı
Türkiye Satranç 1. ve 2. ligi mücadelesi Konya'da başladı.

Türkiye Satranç1. ve 2. Ligi mücadelesi Konya'da başladı. Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanvekili Aşkın Keleş, Konya Gençlik Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Ömer Asım Ötegen, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri; Aykut İlker Mete, Medine Boz, Mustafa İmamoğlu, Ali Ümit Şifaver, Türkiye Satranç Federasyonu Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu kulüp temsilcileri, sporcular ve veliler katıldı.

img-0792.jpg

20 takımın yer aldığı Türkiye Satranç 1. Ligi’nde ve ilk üçe giren takımlar Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne yükselme hakkı kazanacak. Türkiye Satranç 2. Ligi'nde ise 408 sporcunun yer aldığı 31 takım, ilk dörde girerek üst ligde yer alma hakkı elde etmeye çalışacak.

aa-20220822-28706164-28706163-turkiye-satranc-1-ve-2-lig-maclari-konyada-basladi.jpg

"CANLI YAYIN SAYIMIZI ARTIRDIK"

Liglerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “2019 yılından sonra dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle ara verdiğimiz Satranç Liglerimiz için bugün Konya’da tekrar bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Öncelikle Konya’da düzenlediğimiz etkinliklerimizde bizlere hep destek olan Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ediyorum. Ben burada mücadele eden tüm kulüplerimizi kutluyorum. Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde bulunan 20 takım, İkinci Ligi’nde bulunan 31 takımımıza başarılar diliyorum. Genel Kurul’da verdiğimiz büyük turnuvalardaki canlı yayın sayımızı artıracağız sözünü bugün burada gerçekleştirmenin de mutluluğunu yaşıyorum. Gece gündüz burada çalışan Federasyon çalışanlarımıza, hakemlerimize ve tüm kurullarımıza teşekkürlerimi sunuyor liglerimizin sorunsuz şekilde geçmesini temenni ediyorum.”

aa-20220822-28706164-28706161-turkiye-satranc-1-ve-2-lig-maclari-konyada-basladi-1.jpg

img-0816.jpg

"CANLI YAYIN SAYIMIZI ARTIRDIK"

Liglerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, “2019 yılından sonra dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle ara verdiğimiz Satranç Liglerimiz için bugün Konya’da tekrar bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Öncelikle Konya’da düzenlediğimiz etkinliklerimizde bizlere hep destek olan Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ediyorum. Ben burada mücadele eden tüm kulüplerimizi kutluyorum. Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde bulunan 20 takım, İkinci Ligi’nde bulunan 31 takımımıza başarılar diliyorum. Genel Kurul’da verdiğimiz büyük turnuvalardaki canlı yayın sayımızı artıracağız sözünü bugün burada gerçekleştirmenin de mutluluğunu yaşıyorum. Gece gündüz burada çalışan Federasyon çalışanlarımıza, hakemlerimize ve tüm kurullarımıza teşekkürlerimi sunuyor liglerimizin sorunsuz şekilde geçmesini temenni ediyorum.”

img-0855.jpg

img-0789.jpg

"EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLUYUZ"

Açılışta konuşma yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da tüm takımlara başarılar dileyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi’nin Konya’da düzenlemesinden memnuniyet duyuyorum. Türkiye Satranç Federasyonu’nun Selçuklu Kongre Merkezi’nde geleneksel hale gelen Konya'daki şampiyonlarına ev sahipliği yapıyoruz. Eminim ki mücadeleler kıran kırana geçecek, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Konya’ya gelip Mevlana Hazretleri’ni ziyaret etmeden olmaz. Ayrıca Tropikal Kelebek bahçemizi de görmeye davet ediyorum. Bu organizasyonu gerçekleştiren Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay ve ekibine, Gençlik Spor Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum Tüm takımlara başarılar diliyorum.”

img-0879.jpg

img-0893-001.jpg

"KONYA’DA GELENEK HALİNE GELDİ"

Konya Gençlik Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ise böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirerek, “Satranca gönül veren değerli sporcular sizi Mevlana diyarı Konya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Satranç liglerinin ilimizde düzenlenmesine vesile olan Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay ve ekibine teşekkür ediyorum. Sporun ve sporcunun yanında olan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sporla yaşayan ve yaşam kültürü hale getiren nesiller için sağlam adımlar atmaya devam ediyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı

img-0878.jpg

Açılış konuşmalarının ardından turnuvanın ilk başlangıç hamlesini Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ile Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı yaptı. Liglerdeki mücadele 28 Ağustos Pazar günü tamamlanacak.

img-0900.jpg

img-0877.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.