Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin:

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin:
"Her alanda iyiyiz. Önemli başarılar elde ediyoruz. Sporcularımızla gurur duyuyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar"

KONYA (AA) - Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye'nin tekvandoda dünyada saygın bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Metin Şahin, Mevlana Hoşgörü, Barış, Kültür ve Sanat Derneği'nin Novotel'de düzenlediği söyleşide, dünyada 70 milyona yakın siyah kuşaklı tekvando sporcusu olduğunu söyledi.

Tekvandonun Türkiye'de en fazla lisanslı sporcu, antrenör ve kulübüne sahip branş olduğunu belirten Şahin, "Türkiye tekvandoda dünyada saygın bir konuma sahip. Her alanda iyiyiz. Önemli başarılar elde ediyoruz. Sporcularımızla gurur duyuyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar. 2016 Rio Olimpiyatları'na iki sporcumuzla gidiyoruz. Büyük başarıya imza atacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Şahin, son 13 yılda tekvandoda önemli gelişmelerin yaşandığına vurgu yaparak, "13 yılda gelinen noktada 95 bin olan lisanslı sporcu sayısı 400 binin üzerinde. 300'lerde olan antrenör sayısı 3 bin 500'lerde. Hakem sayımız 7 binlerde. Bugünlere gelmemizde desteği olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.