Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
SÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Şeker, KTO-Karatay Üniversitesi, Torku Konyaspor Kulübü ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, saldırıyı kınadı

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO-Karatay Üniversitesi, Torku Konyaspor Kulübü ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin, üniversitenin internet sitesinde yayımladığı mesajında, "Ankara'da yaşanan terör saldırısını nefretle kınıyor, saldırıda yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere tüm ulusumuza başsağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımızın da bir an önce sağlığına kavuşmalarını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Şeker de mesajında, şunları kaydetti:

"Kaos ortamı yaratma çabası içindeki, içeride ve dışarıdaki fitne merkezlerinin ülkemizin birlik ve beraberlik iklimine, milletimizin barış ve huzur ortamına kasteden, Ankara Kızılay'daki bombalı terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Bu menfur olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil de hangi sebeple ve kim tarafından yapılırsa yapılsın, bu tür saldırıların "ama" ile karşılanmasının kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Hain saldırıyı ve arkasındaki karanlık güçleri şiddetle telin ettiklerini aktaran Görgülügil, "Dün olduğu gibi bugün de terör saldırılarının bizi yıldırmasına, sindirmesine, ayrıştırmasına izin verilmemesi gereğinin altını çiziyor, emniyet mensuplarımızın, askerlerimizin ve diğer devlet görevlilerinin arkasında durmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

KTO-Karatay Üniversitesinin internet sitesinde yayımlanan mesajda da "Son günlerde birlik ve beraberliğimize kasteden, güvenlik güçlerimizi hedef alan terör saldırılarını ve Ankara'da meydana gelen menfur terör hadisesini lanetliyoruz. Ülkemizin bütününe karşı yapılmış bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

Torku Konyaspor Kulübünden yapılan açıklamada da "Ülkemizin huzurunu, bütünlüğünü ve birliğini bozmaya yönelik Ankara'da gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Mazlum-Der Konya Şube Başkanı Derviş Argun, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Selçuklu Sanayici İşadamları ve Serbest Meslek Mensupları Derneği Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat da yayımladıkları mesajlarla terör saldırısını kınadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.