Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çalbay: - "Ankara'daki vahim saldırıyı şiddetle kınıyor ve terörü lanetliyorum"- Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Kava:- "Hain saldırılar, milletimizi asla pes ettiremez. Güzel ülkemiz, her alanda parlayan yıldız o

BİNGÖL (AA) - Bingöl ve Elazığ'daki bazı sivil toplum kuruluşları, Ankara'da yaşanan terör saldırısına tepki gösterdi.
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, yaptığı açıklamada, terör saldırılarıyla ülkenin birliği ve beraberliğine zarar verilmek istendiğini belirtti.
Bu çabaların asla amacına ulaşmayacağını vurgulayan Çalbay, "Ankara'daki vahim saldırıyı şiddetle kınıyor ve terörü lanetliyorum. Masum insanları hedef alan bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Acımız çok büyük. Tüm ülkemizin başı sağ olsun. Umuyoruz ki bu tür hain terör saldırıları ülkemizde bir daha yaşanmaz" ifadelerini kullandı.
- "Bize düşen tek yürek olmak"
Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava da saldırıyla halkın huzur ve güvenliğinin hedef aldığını bildirdi.
Terörü, destek verenleri, arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınadığını ifade eden Kava, şöyle devam etti:
"Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyoruz. Hain saldırılar milletimizi asla pes ettiremez. Güzel ülkemiz, her alanda parlayan yıldız olacak. Bunun gerçekleşmesinden korkanlar, bunu engellemek isteyenler, geçmişte de oldu, bugün de var, yarın da olacak. Bize düşen, bizi yıkmak, bölmek, durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır."
Bingöl Şehit Aileleri, Gaziler ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan ise kalleşçe düzenlenen saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını belirtti.
- "Hukuk önünde hesap verecekler"
TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, saldırının Türkiye'nin bütününe yapıldığını, huzur, birlik ve demokrasiyi hedef aldığını vurguladı.
Masum sivilleri hedef alacak kadar gözü dönmüş canileri şiddetle kınadığını ve lanetlediğini bildiren Serdar, şunları kaydetti:
"Bu saldırılar karşısında milletçe birlik ve beraberliğimizi, sabır ve vakarımızı muhafaza etmek, terörün varmak istediği hedefe verilecek en doğru cevaptır. Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, bölgesi ve dünyada söz sahibi olmasını hazmedemeyen şer odakları, terör faaliyetleri üzerinden panik havası oluşturmaya, halkımızı yıldırmaya çalışmaktadır. İnsanlık dışı bu saldırının failleri, azmettiricileri ve planlayıcıları, hukuk önünde hesap verecek, hakkettikleri cezaya çarptırılacaktır."
- "Ülkenin huzurunu bozmaya güçleri yetmeyecek"
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan da Ankara'da masum insanları hedef alan terör saldırısını kınadıklarını belirterek, "Patlama, insanlık dışı emelleri olanların çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur" değerlendirmesinde bulundu.
Hayatını kaybedenlere Allah'ta rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Alan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Masum canlara kıymak, insanlık tarihinde lanetlenmiştir. Bu aşağılık saldırılara imza atanlar bilsin ki amaçlarına ulaşmalarına büyük Türk milleti asla izin vermeyecektir. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü bugüne kadar yetmemiş, bundan sonra da yetmeyecektir. Bize yaşatılan bu büyük acıları yine birbirimize tutunarak ve sarılarak aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.