Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
KTO Başkanı Hiçyılmaz: - "Bu hain saldırı, masum insanlarımızın canına, ülkemizin birlik ve beraberliğine kastetmiştir"- KAYSO Başkanı Boydak: - "Terör örgütü gerçekleştirdiği hain saldırılarla bizi yıldırmaya ve devlete olan güveni sarsmaya asla muvaffak

KAYSERİ (AA) - Kayseri'deki sivil toplum kuruluşları, Ankara'daki terör saldırısını lanetledi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, saldırının insanlık dışı amaçları olanların çirkin yüzünü ortaya koyduğunu belirterek, "Bu alçak terör saldırısı, insanlık adına utanç verici bir eylemdir. Bu hain saldırı, masum insanlarımızın canına, ülkemizin birlik ve beraberliğine kastetmiştir. Bu saldırıyı şiddetle lanetliyor ve kınıyorum. Devletimiz tüm kurumlarıyla teröre karşı mücadelesini sürdürmektedir. Ülkemizin bütünlüğüne, halkımızın birlik ve beraberliğine kasteden bu saldırı, terörle mücadeledeki kararlılığımızı etkilemeyecektir. Milletimiz bu hain saldırı karşısında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenmiştir. Ülkemizdeki huzur ve kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

- "Bizleri daha da perçinleyecek"

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak da terörü bir kez daha lanetlediklerini bildirdi.

Terör olaylarına karşı devletin aldığı tüm tedbirleri desteklediklerini vurgulayan Boydak, şunları kaydetti:

"Türk milleti olarak teröristlerin kirli emellerle bizi ayırma girişimlerine karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. Terör örgütü, gerçekleştirdiği hain saldırılarla bizi yıldırmaya ve devlete olan güveni sarsmaya asla muvaffak olamayacaktır. Ülkemizin birliğini, dirliğini ve huzurunu bu tarz oyunlarla bozmak isteyenlere geçmişte fırsat vermediğimiz gibi bugün de fırsat vermeyeceğiz. Yaşanan bu olaylar millet olarak bizleri daha da perçinleyecek ve kenetleyecektir. "

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da olayların faillerinin ve arkasındaki hain ve alçak güç odaklarının gerekli cezaları alacaklarına inandıklarını belirtti. Nursaçan, şu değerlendirmede bulundu:

"Milletimiz bu tür sinsice provokatif eylemlerle daha önce de karşılaşmıştır. Eylemlerin failleri daha önceki dönemlerde kirli emellerine nasıl ulaşamamışlarsa bundan sonra da asla ulaşamayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Milletimiz dimdik ayaktadır. Millet olarak sağduyuyu elden bırakmadan, bir taraftan bu hain ve çirkin saldırıyı lanetlerken, diğer taraftan birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı daha da artırmanın yollarını aramalı ve kenetlenmeliyiz."

- "Milletimiz bu saldırılara boyun eğmeyecek"

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü de tepkisini "Acımız ve öfkemiz büyüktür fakat geçmişte pek çok badireyi atlatmış olan devletimiz ve milletimiz bu saldırılara boyun eğmeyecektir. Devletimizin teröre karşı azimli ve kararlı duruşunu böyle alçakça saldırılarla bertaraf etmeye çalışan hainler mutlaka hesap verecek ve hak ettikleri cezayı çekeceklerdir" sözleriyle dile getirdi.

MÜSİAD Kayseri Şubesinden yapılan açıklamada da "Türkiye'nin istikrarsızlığı için çabalayan mihrakların, kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan bu alçak saldırıları amacına ulaşmayacak, bizleri yıldıramayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ile Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Muammer Öner de terör saldırısını kınadı.

- AK Parti İl Başkanı'ndan kınama

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden yazılı açıklamasında, terörün insanlık dışı olduğunu belirtti.

Olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Özden, "Ankara'daki patlama, milletimizi ve ülkemizi hedef alan bir patlamadır. Terörün her türlüsüne ve yapanlara lanet olsun. Ankara'daki haince ve kalleşçe yapılan terör saldırısında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, hayatını kaybedenlerin ailelerine de başsağlığı diliyorum. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde haince plan yapanların planlarını, Rabbim kendi başlarına çevirsin ve hesaplarını boşa çıkarsın" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.