Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Saldırı, Karadeniz Teknik, Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt, Ordu ve Giresun üniversiteleri tarafından kınandı

TRABZON (AA) - Ankara'da yaşanan terör saldırısına, üniversiteler tarafından tepki gösterildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, saldırının milleti derin üzüntüye sevk ettiği belirtildi.

Bu saldırıların nihai hedefinin Orta Doğu'yu dönüştürmek ve yeni siyasi haritalar ortaya çıkarmak olduğuna değinilen açıklamada, "Bu coğrafyada yaşayan ve çoğunluğu Müslüman olan halklara özgürlük, bağımsızlık, demokrasi ve hukuk devleti anlayışını 'Yurtta barış, dünyada barış' felsefesiyle 100 yıla yakın süredir sunan Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'nın terör saldırılarına hedef seçilmesi, üzerinde düşünülmesi gereken derin bir husustur" ifadelerine yer verildi.

Türk milletinin, terörün hedeflediği diz çöktürme projesine karşı Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde vurguladığı gibi "birinci vazifesini" hatırlamak ve gereğini yapmak durumunda olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Müdafaa-i hukuk anlayışıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her hal ve şart altında vatanın bekası ve insanlığın selameti için meşru müdafaa hakkını kullanacak güç ve kararlılıktadır. Bundan tam 95 yıl önce milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen ve 'korkma' hitabıyla başlayan manifesto, Türk milletinin üzerinde bin yıldır yaşadığı toprakların tapusu niteliğindedir. Gökkubbede baki kalmak için bu ruhu yaşatmak, 78 milyon insanımızın en temel vazifesidir. Bu vesileyle terörü ve onun arkasındaki güçleri bir kez daha lanetliyor, aziz milletimize sabır ve metanet diliyoruz."

- Rize

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğünce yapılan açıklamada, saldırı nefretle kınandı.

Terörün milliyeti, dili, dini ve ırkı olmadığına işaret edilen açıklamada, "Terör, birilerine göre iyi, birilerine göre kötü olamaz. Terör herkese ve her anlayışa göre kötüdür ve kabullenemez. Unutulmamalıdır ki Türkiye, can evine yöneltilen silahlar karşısında geri çekilecek veya teslim olacak bir ülke asla değildir. Ülkemiz, önceden olduğu gibi küresel vicdanın sesi olmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, "Huzur ve güvenliğimizi hedef alan, kandan, kaostan, nefretten beslenen terör destekçilerini, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınarken, bu hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

- Giresun

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Kafkas İslam Ordusu Meydanı'nda toplanan akademisyenler, öğrenciler ve personel, slogan atıp yürüyüş yaparak teröre tepki gösterdi.

Yerleşkedeki yürüyüş, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, dün hain ve alçakça ellerin, bomba düzeneklerini ateşleyip milletin dirliğini ve birliğini hedef aldığını söyledi.

Resmi verilere göre 37 kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Attar, "Yüreğimiz yanmış, gözümüzden yaş yerine kan akmıştır ancak ruhu kara, emelleri kara bu teröristlerin ülkemizin bugününü ve geleceğini karartmaya gücü yetmeyecektir" dedi.

Attar, saldırı sonrasını fırsat bilerek hükümete istifa çağrıları yapanların, devleti zayıflatmak ve çaresiz göstermek isteyenlerin ihanet içinde olduğunu da vurguladı.

Ankara'da 17 Şubat'taki terör saldırısıyla da sadece Türkiye'nin değil kardeş Azerbaycan'ın da vurulmak istendiğini anlatan Attar, "Cumhurbaşkanımızın Bakü ziyareti sabote edilmek istenmiştir. Ertelenen ve yarın gerçekleşmesi planlanan ziyaretten 2 gün önce yine aynı karanlık eller harekete geçti. Bu eller kimindir, Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenlerin elleridir" diye konuştu.

Üzerinde şehitlerin kanı, her karışında ataların emaneti bulunan bu coğrafyada, terör örgütlerinin yeri olmayacağını belirten Attar, "Bu millet yüce gönüllüdür ancak düşmanlıklara cevap vermekte pek fedakar, pek cesur evlatlara sahiptir" dedi.

- Bayburt

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, yayımladığı mesajda, saldırının, terör karşısında tek yürek olunması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Terör saldırılarıyla milletin birlik ve beraberliğinin yok edilmek istendiğini bildiren Coşkun, mesajını şöyle tamamladı:

"Devletimiz, meydanı terör örgütlerine, bölücülere bırakmayacak. Bu saldırıları gerçekleştirenlere ve arkalarındaki karanlık güçlere karşı kararlılıkla ve fedakar şekilde mücadelesini sürdürmektedir. Bayburt Üniversitesi olarak bu elim terör saldırıları yüreklerimizi parçalamıştır. Devletimizin gücü ve milletimizin tek vücut olarak dimdik ayakta durmasıyla bu zor günleri atlatacağımıza inanıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

- Ordu

Ordu Üniversitesinden yapılan açıklamada, saldırının Türk milletini çok derin üzüntüye sevk ettiği vurgulandı.

Üniversitenin, milletin birlik ve dirliğini hedef alan her türlü terör eyleminin karşısında olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hain terör odakları bilmelidir ki yüce Türk milleti hiçbir zaman teröre boyun eğmemiştir ve eğmeyecektir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, millete başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.