Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Pursaklar Belediye Başkanı Çetin:- "Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti bu hain terör örgütlerinin kökünü kazıyacak güç ve kudrete sahiptir"

ANKARA (AA) - Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin hain terör örgütlerinin kökünü kazıyacak güç ve kudrete sahip olduğunu bildirdi.

Çetin, yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısının ardından kararlılık içinde olunması gerektiğini belirtti.

Ankara Kızılay'da savunmasız sivillere yönelik yapılan hain saldırının Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef aldığını bildiren Çetin, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Terör kimden ve nereden gelirse gelsin, milletçe bunun karşısında olup, teröre asla boyun eğmeyeceğimizi göstermemiz gerekir. İnsanlıktan, vicdandan yoksun olanlar, kahpece ve kalleşçe eylemler yaparak askerimizin, polisimizin, sivil vatandaşlarımızın yaşam hakkını elinden alıyor. Ama şunu bilmelidirler ki Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti bu hain terör örgütlerinin kökünü kazıyacak güç ve kudrete sahiptir. Acımız büyük. Gün birlik günüdür. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize ve Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Teröre lanet olsun."

- "Türkiye Cumhuriyetinin teröristlerle ve iş birlikçileriyle mücadelesi elbette sonuna kadar devam edecektir"

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da Ankara'daki haince saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını belirtti.

Dün olduğu gibi bugün de terörü, ona destek olanları, yakınlığıyla bilinen herkesi lanetlediğini aktaran Acehan, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti olarak zor günler geçiyoruz. Ancak Türk halkı olarak dün olduğu gibi bundan sonrada bu saldırılarla hedeflenmek istenilen, iç çatışma ortamı oluşturma oyununa gelmemiş ve bundan sonra da gelmeyecektir. Hem devlet hem de millet olarak büyük devlet olma olgunluğu ile hareket ederek bundan sonra da karanlık güçlerin oyununa gelmeyecek, onların planladığı oyunları bozarak birlik ve beraberliğini hiçbir zaman bozmayacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin teröristlerle ve işbirlikçileriyle mücadelesi elbette sonuna kadar devam edecektir. Bu vesileyle patlamada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum."

- "Tüm hainlerin de yargı önünde hesap verip, yargılanmasını istiyoruz"

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan ise son dönemde güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütlerine yaptığı operasyonlar nedeniyle terör saldırılarının arttığını belirtti.

Terörle mücadelede daha radikal tedbirler almasını istediklerini kaydeden Avan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Terörün kökü kurutuncaya kadar operasyonlar devam edilmelidir. Her türlü terör olaylarına karışan ve destek verenlerin maaşları kesilmeli, almış oldukları bütün sosyal yardımlar kesilmelidir. Memuriyet ve iş hayatına son verilmelidir. Hiçbir resmi kurumlarda çalışmalarına ve iş yapmalarına imkan verilmemelidir. Bu hainlerin yanında bazı okumuş ve siyaset yapan kravatlı hainler de son zamanlarda açık açık terör olaylarını yapanlara destek vermektedirler. Bu kravatlı cahillere güvenilmemelidir."

Avan, şehit yakınları ve gaziler olarak idam yasasının tekrar getirilmesini ve vakit kaybetmeden hemen uygulanmasını istediklerini belirterek, "Vatan hainin cezası idamdır. Dinimizde de kısasa kısas vardır. Bu milletin vergileri ile maaş alan ve teröre destek veren her kim olursa olsun isterse milletvekili olsun tüm hainlerin de yargı önünde hesap verip, yargılanmasını istiyoruz. Bu vesile ile bu hain saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.