Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Ankara'daki saldırı, Kahramanmaraş ve Malatya'da belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarınca kınandı

KAHRAMANMARAŞ/MALATYA (AA) - Ankara'da yaşanan terör saldırısına, Kahramanmaraş ile Malatya'da tepki gösterildi.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yaptığı yazılı açıklamada, terörün Ankara'da bir kez daha kanlı yüzünü gösterdiğini ve yine masum insanları hedef aldığını belirtti.
Saldırıyı kınayan, olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Mahçiçek, şu ifadeleri kullandı:
"Şu unutulmamalıdır ki vicdandan nasibini almayan, insani değerlerle bağdaşmayan, birlik ve beraberliğimize yönelik bu tür saldırılar bizleri asla yeise düşürmeyecek, aksine kenetleyecektir. Ülkemizin terörle mücadelesi yine kararlı şekilde devam edecek, bu kan emici caniler ve arkasındaki destekçileri adalet önünde hesap verip, dize gelecekler."
- "Provokasyonlara milletimiz prim vermeyecek"
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da ülkenin birliği, dirliği ve bütünlüğüne kasteden terör unsurlarının Ankara'da hain bir saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti.
Okay, "Doğrudan masum sivilleri hedef alarak gerçekleştirilen bu saldırının asıl amacına ulaşamayacağını düşünüyorum. Bölünmez bütünlüğümüzü sarsmaya çalışan bu hainlerin provokasyonlarına milletimiz de prim vermeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.
- "Türkiye teröre boyun eğmeyecek"
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, terörün her türlüsünü lanetlediğini vurguladı.
İnsanların hayatını ve çocukların geleceğini hedef alan alçak saldırıların amacına ulaşamayacağına işaret eden Şirikçi, "Vatanımızın birliği ve bütünlüğüne kasteden, güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımıza haince pusu kuran eli kanlı alçaklar, ülkemizin dirliğini ve milletimizin birliğini asla bozamayacak" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin istikrarsızlığı için çabalayan mihrakların, bu hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacağını belirten Şirikçi, şöyle devam etti:
"Yüzyıllar boyu her türlü zorluk ve acıya birlikte göğüs gererek galip çıkmayı başaran milletimiz, teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye'ye boyun eğecektir. Terör, bu tür saldırılarla kaos ortamı oluşturmaya çalışsa da yok olmaya mahkumdur. Milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de vakarını koruyacak, birlik ve beraberliğinden asla taviz vermeyecek, kardeşlik ikliminden uzaklaşmadan yürüyüşünü sürdürecektir."
- "Saldırılar amacına ulaşmayacak"
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin de terör saldırısını lanetlediklerini kaydetti.
"Kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşmayacak, bizleri yıldıramayacaktır" açıklamasını yapan Balin, terör örgütlerinin, ülke ve milletin birliğini yıkamayacağına dikkati çekti.
Balin, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.