Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Antalya, Muğla ve Isparta'daki bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı- ATSO Başkanı Çetin:- "Devletimizin alacağı bütün görünür ve görünmez güvenlik önlemlerini destekliyoruz"- Isparta Valis

ANTALYA (AA) - Antalya, Muğla ve Isparta'daki bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, yaptığı açıklamada, Ankara'daki insanlık dışı terör saldırısında onlarca vatandaşın hayatını kaybetmesi ve çok sayıda yaralı olmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını bildirdi.Yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve bütün millete başsağlığı dileyen Çetin, "Terörist katilleri nefretle kınarken, ne olursa olsun, asla yılgınlığa ve korkuya kapılmamamız gerektiğini de belirtmek isterim" dedi.Çetin, terör örgütleri ve destekçilerine karşı milletin birlik ve beraberlik içinde olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:"Devlet ve millet olarak da soğukkanlı olma, duyguyla değil akılla hareket etme, teröristlerin ve destekçilerinin tuzağına düşmeden gerekli bütün önlemleri en üst düzeyde alma sorumluluğumuz bulunmaktadır. Devletimizin alacağı bütün görünür ve görünmez güvenlik önlemlerini destekliyoruz. Ancak güvenlik önlemleri kadar önemli olan husus terörle psikolojik mücadelenin ve uluslararası politik mücadelenin de başarılı olmasıdır. İçeride ve dışarıda psikolojik ve politik mücadelede en önemli araç, güçlü demokrasidir. Bunun için de Türkiye temel demokrasi ilkelerinden taviz vermeden, karşı karşıya olduğu kör terörü dünyaya daha etkin bir biçimde anlatmak zorundadır. "
- "Gün birlik olma günü"
Antalya İşadamları Derneği (ANTİAD) Başkanı Musa Saraç da nerede yaşanırsa yaşansın terörün Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü bozamayacağını belirtti. Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Saraç, "Bu vahşi ve hain saldırı sonucunda tek ümidimiz ve temennimiz ölü sayısının artmamasıdır. Ülkemiz özellikle son altı aydır çok zorlu bir süreçten geçmektedir. Gün birlik olma günü. Gün terörün, şiddetin her türlüsüne ortak tavır alma günüdür" ifadesini kullandı.Saraç, terörün tarafının olmadığını dile getirerek, "Bütün dünyanın gözü ülkemizde ve ülkemizin de çok yakınında bulunan Ortadoğu'da bulunmaktadır. Ülkemizde meydana gelen her türlü alçakça ve hain terör saldırıları, milletimizin büyüklüğü ve stratejik konumumuz gereği bütün dünya gündemini bir anda değiştirmektedir. Bu alçakça ve hain saldırıyı düzenleyen vatan hainleri bu durumu gayet iyi bildiklerinden ülkemizi ve devletimizi içeriden çökertmeye, halkımızı kin ve düşmanlığa sürüklemeye çalışmaktadırlar" açıklamasında bulundu.
- "Terör örgütleri, bir kez daha vahşiliğini sergilemiştir"
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Ankara'da sivil vatandaşları hedef alan hain saldırının, dilin artık zikretmek istemediği terör, lanetleme, kınama gibi sözlerin çok daha ötesine geçtiğini söyledi.Çanakkale'den itibaren yedi düvel ile verilen mücadelenin hala sonlanmadığını ifade eden Sümer, şunları kaydetti:"Türlü oyunlarla gerçek milliyetçiliği, vatanseverliği sergileyen bu aziz milleti zor duruma sokmak isteyen terör örgütleri ve destekçileri bir kez daha vahşiliğini sergilemiştir. Hükümetimizin kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadele operasyonlar, daha kapsamlı, daha kararlı olarak devam edecektir. Bu millet hiçbir zaman alçaklığa, kalleşliğe, nankörlüğe pirim vermemiş vermeyecektir."
DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği, KESK Antalya Şubeler Platformu ve Antalya Tabip Odası tarafından yapılan ortak açıklamada da "Ankara'da halka saldıran insanlık düşmanlarını ve arkasındaki karanlık güçleri lanetliyoruz" ifadeleri kullanılarak, yaşanan terör saldırıları sonucunda ciddi bir güvenlik zafiyetinin bulunduğu iddia edildi.
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi de yaptığı açıklama ile Ankara'daki terör saldırısı kınanarak, "Ülkemiz her geçen gün yeni ölümlerle uyanıyor. Ne yapılırsa yapılsın, bu tür terör olayları bizlerin demokrasiye ve toplumsal barışın sağlanmasına yönelik birliğimizi ve inancımızı kıramayacaktır" ifadelerine yer verildi. - Isparta
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Isparta-Burdur Tabip Odası ile Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetimini kabul eden Isparta Valisi Vahdettin Özkan da "Başkentimiz Ankara'da dün meydana gelen sivillere yönelik vicdansız, ahlaksız ve alçakça saldırıyı telin ediyoruz. Alçakça saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz" dedi.
Güvenlik kuvvetlerinin terör örgütlerine karşı kahramanca görev yaptığını anlatan Özkan, "Herkesin terörle mücadelede tek yürek olması milli bir vecibedir" diye konuştu.
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü İlker Hüseyin Çarıkçı da Türkiye'nin ciğerini yakan bu elim olay karşısında Süleyman Demirel Üniversitesi olarak son derece kaygılı ve üzüntülü olduklarını kaydetti. Çarıkçı, "Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti milletiyle ve devletiyle bir bütündür. Bu alçakça saldırılar karşısında da sağduyusunu ve metanetini asla kaybetmeyecektir" açıklamasında bulundu.
- Muğla
Muğla Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası Muğla Şubesi, Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısını düzenledikleri basın açıklaması ile kınadı.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, taşıdıkları dövizlerle yaşanan saldırıyı protesto etti.Muğla Tabip Odası Genel Sekreteri Cafer Şahin, 14 Mart Tıp Bayramı'na katliamla girdiklerini anlatarak, "Ankara'daki terör saldırısının faillerini lanetliyoruz. Yastayız, isyandayız, yeter. Aylardır asker, sivil, bebek, nine yüzlerce vatandaşımız öldü, ölmekte. Bu ortamda 14 Mart'ta, sağlığın nesini konuşacağız" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.