Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Kocaeli Tabip Odası üyesi bir grup doktor, eski AB Bakanı Ali Haydar Konca'nın da destek verdiği "Teröre Karşı Beyaz Yürüyüş" eylemiyle, Ankara'daki terör saldırısını kınadı- Gruptakiler, Sabri Yalım Parkı'ndaki anıta siyah çelenk ve karanfil bırakarak, s

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Tabip Odası üyesi bir grup doktor, düzenledikleri "Teröre Karşı Beyaz Yürüyüş" ile Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Ellerinde karanfiller, yakalarında "üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız" yazılı çıkartmalar bulunan doktorlar, İzmit ilçesindeki Merkez Bankası şubesi önünde toplandı.

Hürriyet Caddesi'nden Sabri Yalım Parkı'na yürümek isteyen grubu çevik kuvvet ekipleri yaklaşık 200 metre sonra durdurdu. Güvenlik gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmemesi üzerine tabipler odası yöneticileri emniyet yetkilileri ile görüşerek ikna etmeye çalıştı.

Grup, durumu protesto etmek amacıyla 5 dakikalık oturma eylemi de yaptı.

Kocaeli Tabip Odası Genel Sekreteri Burhan Çağlar Usta, burada yaptığı açıklamada, 14 Mart Tıp Bayramı'na katliamla girdiklerini, Ankara'daki terör saldırısının faillerini lanetlediklerini dile getirdi.

Aylardır asker ve sivil olmak üzere yüzlerce insanın terör nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade eden Usta, şunları kaydetti:

"Bu ortamda 14 Mart'ın, sağlığın nesini konuşacağız. Bunca ölümün olduğu yerde hekimlik ortamının nesini konuşacağız. Atılan her bomba, sıkılan her kurşun bedenlerle birlikte yüreklerimizi, toplumsal barışı ve geleceğimizi parçalıyor. Şiddet, cinayet, katliam, aklın ve vicdanın bittiği yerdir. Bizler aklımızla, vicdanımızla, sağduyuyla, soğukkanlılıkla ve dayanışmamızla bu kötü gidişata 'dur' diyeceğiz."

Daha sonra polislerin yürüşüye izin vermesiyle Sabri Yalım Parkı'na gelen grup, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu ve anıta siyah çelenk bıraktı.

Eski AB Bakanı Ali Haydar Konca ve CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay da doktorlarla birlikte anıta karanfil koydu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.