Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Sanat Kurumu Derneği oyuncuları Ankara’daki saldırıda hayatlarını kaybedenler için sahneye karanfillerle çıktı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Sanat Kurumu Derneği tarafından sahnelenen “Bir Böğürtlen Masalı” adlı çocuk tiyatro gösterisi öncesi oyuncular Ankara’da meydana gelen terör saldırısını protesto etti.

Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik öncesi sahneye karanfillerle çıkan aralarında çocuk oyuncuların da bulunduğu tiyatro ekibi Ankara’daki saldırıda hayatlarını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundu.

Tiyatro yönetmeni Cihangir Amca yaptığı konuşmasında, dün Ankara’da meydana gelen saldırının ardından "Bir Böğürtlen Masalı" adlı çocuk oyununu sahneleyip sahnelememe konusunda tereddüt yaşadıklarını belirterek, "Büyüklerimizi aradık, sorduk. Sonra oynama kararı aldık. Çünkü bunların istedikleri bizleri evlerimize kapatmak. Evlere kapanıp survivor, evlilik programları izleyelim. Biz evlerimize kapanmak yerine amatör de olsa sanatçılar olarak ışık tutmak istedik, evlerimize kapanmayacağız" dedi.

Çok üzgün olduklarını ve meydana gelen patlamada Ereğli’de özel bir okulda öğretmenlik yapan Şahap Çakmak’ın kızı Sümeyra Çakmak’ın da hayatını kaybettiğini belirten Amca, şunları söyledi:

"Gerçekten de çok üzgünüz ve buruğuz. Biz hiçbir şey olmamış gibi oyunumuza devam edeceğiz. Sahneye karanfillerle çıktık. Başta Sümeyra Çakmak olmak üzere hayatlarını kaybeden tüm yurttaşlarımız için karanfillerin önünde bu oyunumuzu sahneleyeceğiz."

Karanfilleri sahnenin önüne koyan tiyatro ekibinin yaklaşık 1 saat süren tiyatro gösterisini, çocuklar aileleri ile birlikte izledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.