Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Perihan Savaş, Ahmet Selçuk İlkan ve Mahmut Bıyıklı üzüntülerini paylaştı

İSTANBUL (AA) - Ankara'daki terör saldırısı, kültür sanat dünyasının tanınmış isimlerince kınandı.

Oyuncu Perihan Savaş AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını söyledi.

Savaş, "Kimi annesinin elini öpecekti, kimi evladının maçını izledikten sonra gururla evinin yolunu tutacaktı. Kiminin sınavı iyi geçmiş, üniversite ile ilgili sevincini ailesiyle kutlayacaktı ama hiçbiri olamadı. Onlar bir kanlı pazarın şehidi oldular" dedi.

Saldırıyı "katliam" olarak değerlendiren Savaş, şunları kaydetti:

"Bunun haklı bir davanın göstergesi olarak anlatılması mümkün değildir. Bu katliam emrini verenler, kendi köşelerinde otururken masum insanlar ve kuklaları ölüme gitmektedir. Avazım çıktığı kadar bağırmak ve nefretimi paylaşmak, 'Buna artık bir son verin. Masum insanların üzerinden çekin ellerinizi, kendinize akıtın zehrinizi. Bırakın barış gelsin. Bırakın barış gelsin' demek istiyorum."

- "Güzel ülkemin mutlu yarınlarını yaşamak istiyorum"

Şair Ahmet Selçuk İlkan da acılarını ve duygularını şiirlerle, mısralarla ifade ettiğini söyleyerek, "Sadece acıyı yüreğimizde duyarak değil, her an yaşayarak güzel ülkemin mutlu yarınlarını hep beraber yaşamak ve görmek istiyorum. Her yurttaş, her vatandaş gibi 'artık yeter' diyorum. Gözyaşlarımız, acılarımız, tesellilerimiz yetmiyor. Çare mutlaka bir çare, sabırdan çok önce bir çare bulmamız gerekiyor" diye konuştu.

İlkan üzüntüsünü, 'Kaç roman, kaç şiir, kaç ağıt dindirir bu acıyı/ Hangi dil, hangi söz, hangi dua bitirir bu isyanı/ve hangi bahar getirir artık bu solan fidanları" dizeleriyle dile getirdi.

- "Açıkça bir terör tiyatrosu oynanıyor"

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ise terörle eksiksiz bir mücadele içerisine girilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Devletimiz terörün eli silahlısıyla mücadele ettiği gibi dili silahlısı ve kravatlısıyla da mücadele etmedikçe nihai çözüme ulaşamayız. Medyasıyla, akademisiyle terör destekçiliğine soyunanlar aziz milletimizi saf zannetmesin. İrfan sahibi milletimiz elbette bunları not ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bir "terör tiyatrosu" oynandığının altını çizen Bıyıklı, şöyle konuştu:

"Masum insanları katleden canilerin cenazesine gidenleri konuşuyoruz. Teröre destek veren belediyelerle ilgili gereken yapılmalı, komediye son verilmelidir. Teröristleri destekler mahiyette sosyal medyadan dahi olsa açıklama yapan memurların görevine derhal son verilmelidir. Üniversiteleri karargah haline getiren örgüt yanlısı öğrenciler ve akademisyenler bilim yuvasından uzaklaştırılmalıdır. Bu vatanın bütün mazlumlar için son kale olduğunun bilincinde olan yazarların, sanatçıların, akademisyenlerin daha çok çalışması, sesini daha gür şekilde çıkarması gerektiğine inanıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.