Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Adıyaman'da caddeler Türk bayraklarıyla süslendi- CHP İl Başkanlığı tarafından Ankara'daki terör saldırısı kınandı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da esnaf caddelere astıkları bayraklarla terörü protesto etti. Ankara'daki terör saldırısına CHP İl Başkanlığı da tepki gösterdi.

CHP parti binasında basın açıklaması yapan İl Başkanı Mehmet Yıldırım, ülkenin çok zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek, Türkiye'nin üzerinde karanlık emelleri olan tüm terör örgütlerini, onların ulusal ve uluslararası işbirlikçilerini şiddetle kınadıklarını söyledi.

Bu saldırıların ulusal bütünlüğe yapıldığını belirten Yıldırım, masum canları başkentin göbeğinde yitirilmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Barış ve kardeşliği savunmaya devam edeceklerini bildirilen Yıldırım, "Tarafımızı sorgulayanlara acık ve net bir şekilde diyoruz ki CHP olarak biz bu ülkenin kurucu refleksiyiz ve oluşabilecek iç ve dış tehditlere karşı bu ülkenin koruyucu refleksi de olmaya devam edeceğiz. Biz barışı, kardeşliği savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

- Adıyaman'da caddeler Türk Bayraklarıyla süslendi

Adıyaman da bir grup esnaf, bulundukları caddeyi Türk bayrakları astı. Filistin Caddesindeki esnaf da bayrak asarak terörü kınadıklarını belirtti.

Esnaf Barış Akkuş, terörü kınamak amacıyla caddelerine bayrak astıklarını ve terörü protesto ettiklerini söyledi.

Türk'ün, Kürt'ün kardeş olduğunu belirten Esnaf Hikmet Akkuş ise annelerin artık ağlamaması gerektiğini ve ayrıcalık istemediklerini, terörden bıktıklarını vurguladı.
Terörün her türlüsünü kınadıklarını dile getiren esnaflardan Bayram Doğru, Ankara'da yaşanan olayın bir Adıyamanlı olarak kendilerine yapıldığını ve terörün her türlüsünü lanetlediklerini ifade etti.
Barış, kardeşlik huzur istediklerini belirten Esnaf Yusuf Bulut da bir daha terör olaylarının yaşanmamasını isteklerini ve terörün her türlüsünü kınadıklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.