Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Manisa'da bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Ankara'daki saldırıyı protesto amacıyla "sessiz yürüyüş" düzenledi

MANİSA (AA) - Manisa'da bazı sivil toplum kuruluşları, Ankara'daki terör saldırısına "sessiz yürüyüş" ile tepki gösterdi.

Manisa Akademik Odalar Birliği öncülüğünde düzenlenen yürüyüş için sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Türk bayrakları ile dövizler taşıyan gruptakiler, sessiz şekilde Manolya Meydanı'na yürüdü.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, grup adına yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Teröre karşı birlikte hareket edilmesini isteyen Arslan, "İnsan hayatı üzerinden yürütülen kirli oyuna 'dur' diyoruz. Parlamenter rejim, demokratik hukuk devleti, demokrasi, temel hak ve özgürlükler ile vatanın bölünmez bütünlüğünün savunucusu olduğumuzu, milli birlik mücadelesinde emperyalizme karşı milletimizin yanında olduğumuzu haykırıyoruz" diye konuştu.

Yürüyüşe, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile CHP İl Başkanı Halil Tokul da katıldı.

- Soma'da teröre tepki

Soma Demokrasi Platformunca ilçede bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan Ali Sait Sürül, "insanlığa karşı suç" olan terör saldırısını lanetlediklerini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.