Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Ondokuz Mayıs Üniversitesinde öğrenci platformu üyelerince Türkçe, İngilizce ve Arapça okunan bildiri ile Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterildi

SAMSUN (AA) - Ankara'daki terör saldırısı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (ÖMÜ) öğrenci platformu üyelerince üç dilde okunan bildiri ile kınandı.

OMÜ Kurupelit yerleşkesindeki Yaşam Merkezi önünde toplanan ve kendilerini OMÜ Öğrenci Platformu adını veren bir grup öğrenci, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından grup adına basın açıklaması okuyan Mesut Keskin, ülkenin vatansever gençleri olarak etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İnsanlığa yönelik saldırılarda hayatını kaybedenlere başsağlığı, tedavileri devam eden yaralılara da acil şifa dileyen Keskin, şunları ifade etti:

"Türkiye'de huzur, sükun ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odaklarca gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Sabrımızla oynanması nafiledir. Bilinmelidir ki sabrımız kadar metanetimiz de güçlüdür. Tahrik dolu hainliklere asla prim vermeyiz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı artırmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Tüm arzularınızı kursaklarınızda bırakacağız. Terörün ve teröre dolaylı dolaysız destek veren yardakçılarının karşısındayız. Bilinmelidir ki ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmasına bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz."

Açıklama, daha sonra İngilizce ve Arapça da okundu. Ellerinde Türk bayrağı bulunan öğrenciler açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.