"Türkiye, yatırım için tüm dünya ülkeleri açısından cazip"

"Türkiye, yatırım için tüm dünya ülkeleri açısından cazip"
Dubai Yatırım Kongresi Üst Yöneticisi (CEO) Davud eş-Şizavi:- "Biz Türkiye'yi ekonomik olarak da politik olarak da istikrarlı görüyoruz. Uzun yıllardır Türkiye'yi yakından izliyorum. Siyasi ve ekonomik istikrarla çok önemli noktalara geldi"- "Türkiye sade

İSTANBUL (AA) - UĞUR ASLANHAN - Dubai Yatırım Kongresi Üst Yöneticisi (CEO) Davud eş-Şizavi, Türkiye'nin ekonomik ve politik açıdan istikrarlı bir ülke olduğunu belirterek, "Türkiye sadece ekonomik açıdan değil birçok açıdan çok güçlü. Bölgenin güçlü ülkesi. Yatırım için tüm dünya ülkeleri açısından cazip." dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) gibi iş dünyası kuruluşlarının yetkilileriyle görüşmek üzere İstanbul'a gelen Şizavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında tarihten gelen güçlü ilişkiler bulunduğunu söyledi.

Şizavi, iki ülke arasında sosyal, kültürel bağlar ve din birliği olduğunu, pek çok Türk kuruluşu ile güçlü ilişkiler kurduklarını, Türkiye'yi kendilerine çok yakın gördüklerini aktardı.

Geçen yıl seçilen hükümetin ekonomik reformlara ağırlık verdiğini kaydeden Şizavi, "Biz Türkiye'yi ekonomik olarak da politik olarak da istikrarlı görüyoruz. Uzun yıllardır Türkiye'yi yakından izliyorum. Önceden çok gerilerdeydi. Gerçekten istikrarlı bir şekilde çok önemli noktalara geldi. Türkiye sadece ekonomik açıdan değil birçok açıdan çok güçlü bir ülke. Bu yüzden Türkiye'ye özellikle değer veriyoruz. Bölgenin güçlü ülkesi olarak görüyoruz." diye konuştu.

Şizavi, bu yüzden Türk yatırımcıların ülkelerine gelmesine önem verdiklerini aktardı.


- "Türkiye bir fırsatlar ülkesi"


Türkiye'nin yatırım için tüm dünya ülkeleri açısından cazip bir ülke olduğunu vurgulayan Şizavi, "Türkiye bir fırsatlar ülkesi. Büyük iş adamlarımızın burada yatırımları var ve yeni yatırımlar devam ediyor. Türkiye, yabancı yatırımcı için vergisel anlamda düzenlemeler de yapıyor." ifadelerini kullandı.

Şizavi, 6 yıldır Dubai Yıllık Yatırım Kongresi düzenlediklerini hatırlatarak, Türkiye'den bu kongreye devlet ve iş dünyası anlamında üst düzey katılım olacağını anlattı.

11-13 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleşecek Dubai Yıllık Yatırım Kongresi’ne (AIM Kongress) Türkiye'den katılıma çok önem verdiklerinin altını çizen Şizavi, Türkiye'nin üst düzey katılımından onur duyacaklarını söyledi.


- "Türkiye, kongreden yabancı yatırım çekebilir"


Şizavi, kongrenin Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerince desteklendiğini, doğrudan yabancı yatırımcıyı çekmek isteyen ülkeler için bu organizasyonun çok önemli olduğunu belirterek, "Kongremiz Türkiye için de büyük fırsatlar barındırıyor. Bölgenin bütün hükümetleri, iş yetkilileri bu kongreye geliyor. Buradan yabancı yatırımcı Türkiye'ye çekilebilir." görüşünü paylaştı.

Bundan önceki kongrelerde büyük iş hacmi oluşturulduğuna ve yüksek tutarlı yatırım anlaşmalarının imzalandığına dikkati çeken Şizavi, kongrede yatırımcılarla anlaşan bazı Körfez, Afrika ve Avrupa ülkelerine yatırımların başladığını aktardı.

Şizavi, "Bu sadece bir fuar veya kongre değil. Devletler arası resmi görüşmeler, iş adamları arasında bire bir toplantılar yapılabilecek, devletlerle iş dünyası arasında diyalog sağlanacak. Bu etkinliğin içerisinde 15'ten fazla aktivite var. Dünyadaki en büyük direkt yabancı yatırımın bir araya geldiği organizasyon." bilgilerini verdi.

Yatırım buluşmasına katılımın her geçen yıl arttığını dile getiren Şizavi, etkinliğe 150 ülkeden 15 bin ziyaretçinin katıldığına işaret etti.

Şizavi, kongre çerçevesinde, Körfez bölgesi ile Türkiye arasında güvene dayalı bir doğrudan yabancı yatırım köprüsü kurmayı amaçladıklarını, Türkiye'den gelen yatırımcılar ve yetkililer için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.