''Türkiye'de din eğitimi ve öğretimi'' programı

''Türkiye'de din eğitimi ve öğretimi'' programı
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Yılmaz: - '' Öğretmenlerimizin görevi milli, manevi ve ahlaki değerlerimizi yavrularımıza işlemek. Bu bir bakıma hem devletin hem de dinin verdiği bir sorumluluk''

EDİRNE (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ''Öğretmenlerimizin görevi milli, manevi ve ahlaki değerlerimizi yavrularımıza işlemek. Bu bir bakıma hem devletin hem de dinin verdiği bir sorumluluk.'' dedi.

Yılmaz, bir restoranda düzenlenen ''Türkiye'de din eğitimi ve öğretimi'' programında yaptığı konuşmada genel müdürlüklerinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de din eğitimini ve organizasyonunu yönetmekle görevli olduklarını ifade eden Yılmaz, özellikle seçmeli dersler, imam hatip okulları ve din kültürü ve ahlak bilgisi dersleriyle ilgili doğrudan çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Örgün eğitimdeki tüm çocukların milli, manevi ve ahlaki değerlerinden sorumlu olduklarını vurgulayan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti

''Öğrencilerimize verilen 1 saat din eğitimi bizim için çok önemli. Sevgili öğretmenler o bir saatte çocuklarımıza doğru bilgi, doğru inanç sizlerin vasıtasıyla verilecek. Bugün sosyal medyada birilerinin İslam adına yapmış oldukları yanlışlıkların dinle, diyanetle alakası olmadığını kim anlatacak? Onu ancak o bir saatlik din dersine giren arkadaşımız yapabilir. Öğretmenlerimizin görevi milli, manevi ve ahlaki değerlerimizi yavrularımıza işlemek. Bu bir bakıma hem devletin hem de dinin verdiği bir sorumluluk.Öğrencilerin gelecekteki hayatı ve başarısı sizlere bağlı. Farklı bir nesille karşı karşıyayız. Bu nesillere sizden başka dinini, imanını aktaracak kimse yok.''

İyi bir öğretmenin nitelikleri hakkında din öğretmenlerine tavsiyelerde bulunan Yılmaz, öğretmenlerin mesleğinde alan, özel öğretim yöntemi, genel öğretmenlik bilgi ve becerisi, eğitim teknolojileri kullanımı ile mesleğine duyduğu aşkın çok önemli olduğunu vurguladı.

Bulgaristan Eğitim Müşaviri Şenol Genç ise bu ülkede üç imam hatip okulunun olduğunu söyledi.

Trakya'da görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin sorumluluklarının olduğunu ifade eden Genç, şöyle devam etti:

"İşiniz sadece burada değil orası da size bakıyor. Benim sizden bir öğretmen olarak bir istirhamım var. Lütfen bu okullarla birebir ilgilenin. Bu okullarla kardeş olun. Sayın genel müdürüm daha önce Bulgaristan'da ve oranın daha da zor olan şartlarında görev yapmış. Diyanet İşleri Başkanlığımız Diyanet Vakfı aracılığıyla oradaki iki okulumuzu yenilemiş. Şartlar şu anda daha iyi. Sayın genel müdürümüzün görev yaptığı dönemde bir odada 20-30 kişi kalmış ve o şekilde görev yapmışlar. Kalorifer yok, soğuk odalarda, soğuk çatı aralarında kalmışlar. Şu an çok şükür Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfımızın orada yaptığı hizmetler çok büyük."

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da modern dünyanın en büyük açmazlarından birinin insanların hayatı kolaylaşırken toplumların tahribata uğraması olduğunu söyledi.

Toplumun ihtiyaçlarının tek çözüm merkezinin eğitim olduğunu anlatan Özcan, "Bu nedenle inançlarımızdan gelen ve evrensel beklentileri de karşılayan dini değerlerin eğitimini son derece önemsiyoruz." dedi.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.