Türkiye'de EURO32 hangi şehirlerde oynanacak? Konya olacak mı?

Türkiye'de EURO32 hangi şehirlerde oynanacak? Konya olacak mı?
İstanbul ve Başkent Ankara'nın kesin olacağı belirtilen EURO 2032'nin maçlarının oynanacağı şehirler için gözler diğer 3 ile çevrildi.

Türkiye ile İtalya'nın ortak düzenlemesi kararı sonrası gözler Türkiye'de EURO 2032 maçlarının oynanacağı 5 şehrin belirlenmesine çevrildi.

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2032) İtalya ile ortaklaşa düzenleyecek Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Daha önce 6 kez Avrupa Şampiyonası'na aday olan ancak ev sahipliği hakkını elde edemeyen Türkiye, 2032 yılında İtalya ile ortaklaşa Avrupa futbolunun en büyük organizasyonunu düzenleyecek.

EURO 2032 TÜRKİYE VE İTALYA'DAKİ 5'ER ŞEHİRDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
EURO 2032 Türkiye ve İtalya'daki toplam 10 şehirde düzenlenecek. İki ülke tek adaylık için hazırladığı dosyalarda 10'ar şehir seçmişti. İki ülke federasyonları yapacakları toplantıların ardından maçların ülkelerinde oynanacağı 5'er şehri belirleyecek. İki ülkeden toplam 20 aday stadın 10'u, UEFA tarafından 2026 Ekim'e kadar açıklanacak. Her iki ülkede de aynı sayıda grup, son 16 turu, çeyrek ve yarı final maçı oynanacak. EURO 2032'nin açılış ve final maçlarının hangi ülkede oynanacağı ise yapılacak görüşmelerin sonrasında belli olacak.

DOSYADA 10 TANE STADYUM VAR, 3 TANESİ İSTANBUL'DAN

İstanbul ve Başkent Ankara'nın kesin olacağı belirtilen Türkiye'de maçların oynanacağı 5 şehirden gözler diğer 3 şehre çevrildi.

TFF Başkan Vekili Mustafa Eröğüt maçların hangi statlarda oynanacağına dair, "Adaylık dosyamızda 10 tane stadyum var, bunların 3 tanesi İstanbul'dan. Gerisi Anadolu'dan. 5 stadyuma indireceğiz. Ekim 2026'da açılış, kapanış maçları, kura çekim yerlerini Ekim 2026'ya kadar İtalyan arkadaşlarımızla birlikte belirleyeceğiz. Dosyamızdaki 10 stadyumdan 9'u hazır halde. Sadece Ankara Stadyumu'nu şu an yapıyoruz. Önümüzdeki 1-2 sene içerisinde o stadyumun açılacağını düşünüyoruz. Bizim bir eksiğimiz yok." açıklaması yaptı.

BAŞKAN ALTAY: “KONYA OLARAK EURO 2032’E HAZIRIZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UEFA’nın 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2032) Türkiye ve İtalya ev sahipliğinde düzenleneceğini açıkladığını ifade ederek, “Konya olarak bizler de dünyanın en modern stadyumlarından biri olan Büyükşehir stadyumumuzla, otellerimiz, ulaşım olanaklarımızla bu büyük organizasyona hazırız. UEFA, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ülkemiz için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.