Türkiye'de ilkbahar gelmeden 7 üzerinde deprem olacak

Türkiye'de ilkbahar gelmeden 7 üzerinde deprem olacak
Son zamanlarda artan yer sarsıntıları uzman isimlerce değerlendirildi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ilkbaharı işaret etti.

Depremlerin artması tedirginliği de beraberinde getirdi. Deprem uzmanı isimler ise artan depremlerden yola çıkarak ilkbahara kadar 7 ve üzeri şiddetinde bir depremin Türkiye'yi beklediğini açıkladı.

31 Aralık'ta 4.4; 3.5 ve 4.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, önemli değerlendirmelerde bulundu.

İLBAHARA İŞARET ETTİ

"Gerginlik her yerde artıyor" diyen Ercan, "Sanıyorum ki ilkbahara gelmeden bir deprem göreceğiz. Görüntü maalesef biraz böyle. Gerginliğin Anadolu'da bilhassa arttığını gösteriyor." dedi.

İSTANBUL'A RAHATLATAN HABER

"İstanbul'da ise böyle bir olasılık bana göre yok. Bazı isimlerin 2023'a kadar deprem beklentilerine ben hiç katılmadığımı daha önce de söyledim. Böyle bir riskin olduğunu düşünmüyorum."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.