Türkiye’de internet tutkusu artıyor!

Türkiye’de internet tutkusu artıyor!
Erkeklerin kadınlardan daha fazla sosyal medya bağımlısı olduğu ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı’nın ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yaptığı iki ayrı araştırmaya göre erkeklerde kadınlara oranla bağımlılık oranı daha yüksek olduğu görüldü. Sağlık Bakanlığı’na göre gelir düzeyi bağımlılıkta etkili olduğu tespit edilmiş durumda.

Gelir Durumu Bağımlılıkta Etkili

Son yıllarda toplumda, internete ve sosyal medyaya her geçen gün giderek artan ilgi, Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Sağlık Bakanlığı’nın 100 bin kişi üzerinde gerçekleştirdiği araştırmasına göre, bağımlılık oranı kadınlarda % 42, erkeklerde ise % 58 olarak belirlendi. Bağımlılık gelir düzeyine paralel olarak artış gösteriyor ve kırsal kesime oranla şehirlerde daha fazla. Bakanlık, bağımlılık oranının 2023’de, % 24,6’e çıkacağını öngörüyor.

Sosyal Medya Tetikleyici

Gazi Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre ise, internet bağımlılığının 16-24 yaş arası yaş grubunda daha fazla olduğu gözlendi. Araştırma sonuçlarına göre, erkekler, ortaöğretim mezunları, işsizler, bekarlar, aylık geliri bin TL'nin altında olanlarla, 5 bin TL'nin üzeri gelire sahip olanlar bağımlılığa daha fazla meyilli. 1.390 kişi ile yüz yüze görüşme yoluyla gerçekleştirilen araştırma, internet kullanıcılarının % 34,4'ünün sosyal, % 25,2'sinin haber, % 13'ünün ise, oyun amacıyla interneti kullandıklarını ve %29,9’unun kendisini internet bağımlısı olarak kabul ettiğini de ortaya koydu. Bu analizlerin en çarpıcı yanı ise bu oranların önümüzdeki yıllarda daha fazla artacak olması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.