Türkiye'deki Çocuk Radyologları Dernek Çatısı Altında Birleşecek

Türkiye'deki Çocuk Radyologları Dernek Çatısı Altında Birleşecek
ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun'un başkanlığında, Çocuk Radyolojisi Derneği kuruldu

KAYSERİ  Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Radyolojisi Bilim Dalı öncülüğünde Çocuk Radyolojisi Derneği kuruldu.

ERÜ Çocuk Radyoloji Bilim Dalı Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun başkanlığında kurulan dernek, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösterecek.

Prof. Dr. Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, gerek Türkiye'de gerekse dünyada tıp alanında yaşanan gelişmelerle birlikte önemi artan radyolojide, branşlaşmanın yaygınlaşmasıyla, bu alanda faaliyet gösteren akademik personelin dernekleşmesinin de gerekli hale geldiğini bildirdi.

Türkiye’deki diğer çocuk radyologlarının da katılımı ve desteğiyle derneklerini kurduklarını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Tüzük, amaç ve yapacağımız faaliyetleri belirledik. Çocuk radyolojisi alanındaki gelişmeleri belirlemek, takip etmek ve ilgili hekimlere duyurmak, bu alanda çalışanlar arasındaki mesleki birliği güçlendirmek, mesleki ihtiyaçlara eğilmek amacıyla kurduğumuz derneğin, çocuk radyolojisi alanında ülkemizde önemli faaliyetlere imza atacağına inanıyoruz. Derneğimiz şimdiden hayırlı olsun.”

Coşkun, dernekleri hakkında bilgi almak isteyenlerin internetteki http://cocukradyolojisi.org/ adresini ziyaret edebileceklerini sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.