Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: 9. İyilik gemisi hedefine ulaştı!

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: 9. İyilik gemisi hedefine ulaştı!
"İyilik Gemisi"ndeki 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, işlemlerin ardından indirilip Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye sevk edilecek

Türkiye'den Gazze'ye yola çıkan "9. İyilik Gemisi", 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin indirileceği Mısır'ın El-Ariş Limanı'na yanaştı.

Türk Kızılay riyasetinde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklenmesinin sonrasında 16 Nisan'da Mersin Limanı'ndan yola çıkan gemi, 55 saat süren deniz yolculuğunun sonrasında gece vakitlerinde -Ariş Limanı açıklarına ulaştı.

2024-nisan-aa-34310084.jpg

Geceyi açıkta geçiren gemi, sabah vakitlerinde kılavuz kaptan eşliğinde limana girdi.

Limana varış yapan gemiden indirilecek 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak.

Buradaki gümrük işlemlerinin sonlanmasıyla Filistin Kızılayına teslim edilecek yardımlar, İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

Türk Kızılay ile AFAD işbirliğinde bugüne kadar 13 uçak ve 8 gemiyle yaklaşık 42 bin ton çeşitli insani yardım malzemesi Gazze'ye gönderilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.