Türkiye'den KKTC'ye hibe ve kredi desteği

Türkiye'den KKTC'ye hibe ve kredi desteği
Türkiye, KKTC'ye reformları desteklemek için kullanılmak amacıyla 3 yıl için 3,5 milyar liraya kadar hibe ve kredi desteği sağlayacak

Türkiye, KKTC'ye kamu maliyesi ve reel sektörün desteklenmesi, altyapı yatırımları, savunma, teşvik kredileri ve reformları desteklemek için kullanılmak amacıyla 3 yıl için toplam 3,5 milyar liraya kadar hibe ve kredi desteği verecek.

Ankara'da 27 Mayıs'ta imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması” Bakanlar Kurulu'nun 13 Haziran tarihli kararıyla onaylandı.

Resmi Gazete'de yer alan anlaşmaya göre, Türkiye, KKTC'ye kamu maliyesinin desteklenmesi, reel sektörün desteklenmesi, altyapı yatırımları, savunma, teşvik kredileri ve reformları desteklemek için kullanılmak amacıyla 2016, 2017, 2018 yıllarında toplam 3,5 milyar liraya kadar olmak üzere Türk Lirası cinsinden hibe ile Türk Lirası veya ABD Doları cinsinden kredi yardımında bulunacak.

KKTC’ye ihtiyaç duyulacak her alanda teknik yardım sağlanacak, Türkiye'den kamu görevlileri ve diğer uzmanlar gerektiği sürece KKTC’de geçici olarak görevlendirilecek.

-Ortak gümrük komitesi kurulacak

Öte yandan, Lefkoşa'da 26 Şubat'ta imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı Arasında Ortak Gümrük Komitesi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı” da onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.