Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi
KKTC Başbakanı Kalyoncu: "Türkiye'den KKTC’ye gelen suyla ilgili anlaşma metni konusundaki girişimlerden olumlu sonuç alındı"

LEFKOŞA (AA) - KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Türkiye'den KKTC’ye ulaştırılan suyla ilgili anlaşma metni konusundaki girişimlerden olumlu sonuç alındığını söyledi.

Kalyoncu, Bakanlar Kurulu öncesinde yaptığı açıklamada, gündemlerinde Türkiye ile KKTC arasında su temini ile ilgili hükümetlerarası anlaşma önergesinin olduğunu belirtti.

Kalyoncu, suyla ilgili anlaşma metni konusundaki girişimlerin olumlu sonuçlandığını, önümüzdeki günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşüp anlaşma imzalayacaklarını kaydetti.

Proje kapsamında sorun olan noktanın "sisteme katılmayacak olan belediyelere kendi yerel sularından verilmesi şartı" olduğunu söyleyen Kalyoncu, "Şimdiki anlaşmada bu belediyelere de Türkiye'den gelen sudan vereceğiz. Yalnız o belediyeler yüzde 10 pay alamayacak. Onlara yatırım yapılmayacak. Kendi yatırımlarını kendileri yapacaklar. Onların personeli ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacak. Onlar kendi personellerini çalıştırarak maaşlarını ödemeye devam edecekler" şeklinde konuştu.

Kalyoncu, anlaşma önergesinin Bakanlar Kurulundan geçeceğini ve onaylanacağını belirterek, önergenin hükümet olarak anlaşmayı kabul ettikleri ile ilgili olduğunu, anlaşmanın Türkiye ile imzalanmasının ardından meclise gönderileceğini ifade etti.

"Asrın Projesi" olarak da adlandırılan "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" 17 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılmıştı. Ancak iki ülke arasında şu ana kadar suyun işletmesine ilişkin bir anlaşma sağlanamamış ve KKTC'den dört bakan 8 Şubat'ta Ankara'da temaslarda bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.