Türkiye'den Yemen'e insani yardım

Türkiye'den Yemen'e insani yardım
Aden Valisi Zubeydi: "Dost Türk hükümeti ve halkına, destekleyici tutumlarından ötürü takdir ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde yaptığı yardımları asla unutmayacağız"

ADEN (AA) - Yemen'in Aden Valisi Tümgeneral İydrus ez-Zubeydi, Türkiye yönetimi ve halkının kendilerine sunduğu yardımları asla unutmayacaklarını belirtti.

Türkiye tarafından gönderilen yardım malzemelerinden dolayı teşekkürlerini ileten Zubeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yemen ve Türk halkının uzun yıllara dayanan köklü ilişkilere sahip olduğunu dile getirdi.

"Türkiye yönetimi, Yemenli kardeşlerine sağlık, gıda gibi alanlarda destek olmak dışında başka bir tutum içerisinde olmadı" diyen Zubeydi şunları kaydetti:

"Dost Türk hükümeti ve halkına, devam eden destekleyici tutumlarından ötürü takdir ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde Yemen halkına çeşitli şekillerde yaptığı yardımları asla unutmayacağız."

Türkiye'nin gönderdiği ve yarın Aden Limanı'na ulaşması beklenen yardım malzemelerini taşıyan geminin karşılanması için yapılan hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Zubeydi, "Yardım malzemelerini taşıyan gemi ve mürettebatının karşılanmasından sorumlu bir komiteyle malzemelerin sevkiyatını üstlenecek komiteler kuruldu. Bu komiteler, yardım malzemelerinin dağıtımı ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması işlemlerini takip edecek" diye konuştu.

- Yardım malzemeleri yarın Aden'e ulaşacak

Un, şeker, sıvı yağ, salça, makarna ve pirinç gibi gıda malzemelerinin yanı sıra içerisinde ilaç ve serumun bulunduğu 5 bin 400 ton insani yardım malzemesi taşıyan Türkiye'ye ait "Şefkat Gemisi"nin yarın (21 Şubat) Aden Limanı'na ulaşması bekleniyor.

Söz konusu sevkiyatın, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda Yemen'e gerçekleştirilen yardım kampanyasının 4'üncü partisi olduğu ve Yemen'e bugüne kadar yapılan en büyük yardım olma özelliği taşıdığı ifade ediliyor.

Yemen'e 5'inci parti yardımın ise 2016 sonbaharında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gönderilmesi planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.