Türkiye’nin açıklamaları sonrası Rus ve Esed birlikleri endişeli

Türkiye’nin açıklamaları sonrası Rus ve Esed birlikleri endişeli
Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yeni operasyon hazırlığında olması ve bölgeye sevkiyatlarını sürdürmesi Rusya ve Esed rejimini endişeye sevk etti.

Terör örgütünü koruma görevini üstlenen ve birçok bölgede YPG/PKK’ya siper ve hendek kazmaları için yardım eden Rus askerleri, Suriye Milli Ordusu (SMO) kontrolünde olan Tel Aybad ilçesine bağlı Ayn İsa beldesindeki 3 üssü kapatıp gitti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ni kaynak gösteren SOHR) Rus sitesi Avia.pro, Rus ve Esed rejimi askerlerinin Ayn İsa bölgesindeki teröristlere yoğun topçu ateşi sonrası bölgeyi terketmek zorunda kaldığını belirtti. Paylaşılan görüntülere göre, topçu saldırıları sonucunda üstlerden tahliye kararı alan Rusya, Esed askerleriyle birlikte Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri helikopterleri himayesinde zırhlı araçların da yardımıyla bölgeyi terkerri

HELİKOPTERLER YUKARIDAN GÜVENLİK SAĞLADI

Helikopterlerin yanı sıra tahliye konvoyunda askeri kamyonlar, zırhlı personel taşıyıcıları ve hafif zırhlı araçlar bulunduğu görüntülere yansıdı. Çekilme sırasında Rus helikopterlerinin gökyüzünde, Rus ve rejim askerlerinin güvenli bir şekilde geri çekilmesini organize ettiği de yine görüntülere yansıdı.

SMO ASKERLERİ, TÜRKİYE'NİN ONAYINI BEKLİYOR

Rus sitesi Avia.pro, bölgedeki Rus ve Suriye birliklerinin çekilmesine yönelik Moskova yönetiminin henüz yorum yapmadığını belirtti. Bölgede yalnız kalan YPG/PKK militanlarına yönelik topçu saldırılarının devam ettiği belirtilirken, Suriyeli muhalif güçlerin Ayn İsa’ya girmek için Türkiye’nin onayını bekledikleri de haberde verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum