Türkiye’nin Afrika politikasından memnunuz

Türkiye’nin Afrika politikasından memnunuz
Zambiya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Bwalya Lyapa Nondo, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret etti.

Zambiya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Bwalya Lyapa Nondo, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret etti. Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle ilişkileri geliştirmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Maslahatgüzar Nondo, “Konya’dan çok fazla öğreneceğimiz ders olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda ciddi bir iş birliği yaparak ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz” dedi.

 

MÜSİAD Konya Şubesi’nin misafiri olarak şehrimize gelen Zambiya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Bwalya Lyapa Nondo, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret etti.

“MİLLETİMİZ HER ZAMAN KARDEŞLİKTEN VE ADALETTEN YANA”

Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının geçiş güzergâhında kalan çok stratejik bir ülke olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Dünyada siyasi, ekonomik ve askeri olarak güç dengeleri değişiyor. Güç dengeleri batıdan doğuya ve Afrika’ya doğru kayıyor. Biz millet olarak her türlü kültürel ve ekonomik iş birliği noktasında bu tür görüşmeleri çok önemsiyoruz. Yerel yönetimler olarak Afrikalı kardeşlerimizle bilgi ve tecrübe paylaşımına her daim açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Millet olarak dil, din, ırk, kültür ayrımı gözetmeksizin her zaman kardeşlikten yana, adaletten yana olduk. Her zaman sömürgecilik anlayışına karşı çıktık. Arap Baharı ile başlayan süreçte tüm halklar demokrasi adına sömürgecilikten kurtulma yolunda. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı adımlar ile Türk milleti ile Afrikalı kardeşlerimizin yakınlaşmasına şahit oluyoruz. Sizleri her zaman şehrimizde misafir etmekten onur duyuyoruz” diye konuştu.

“KONYA BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNDE NAM SALMIŞ BİR ŞEHİR”

Konya’da belediyecilik altyapısının Türkiye’de nam saldığını dile getiren Başkan Toru, “Bu sebeple altyapı ve belediyecilik hizmetleri noktasında paylaşabileceğimiz pek çok tecrübe ve birikimimiz olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KONYA İLE CİDDİ BİR İŞ BİRLİĞİNE GİRMEK İSTİYORUZ”

Zambia ve Konya’nın kalplerinde çok yakın olduğunu vurgulayan Zambiya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Bwalya Lyapa Nondo da, “Konya’dan öğreneceğimiz çok fazla ders olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin Afrika’ya daha fazla açılım yapmak, ilişkilerini daha geliştirmek istediğini biliyoruz. Bunu yaparken de ‘Kazan kazan’ ilkesinden hareket ediyorsunuz. Türkiye bu şekilde hareket etmesine gerçekten çok minnettarız. Konya ile ciddi bir iş birliğine girmek istiyoruz. Bunun için buradayız. Öğrenci bursları noktasında desteğinizi bekliyoruz ve yine belediyecilik konusunda alabileceğimiz dersler olduğunun farkındayız. MÜSİAD Konya Şubesi’nin misafirleri olarak şehrinizdeyiz. Farklı tesisleri gezme fırsatı bulduk. Konya’nın tarım alanında, tarımsal ürün işleme tesisi noktasındaki kapasitesini de gördük. Konyalı iş adamlarını Afrika’ya davet ettik. Kısa bir süre içinde Konyalı iş adamlarından oluşan bir heyetin Zambia’ya gelmesini umut ediyorum” dedi.

Başkan Toru ve Zambia Maslahatgüzarı Nondo, günün anısına birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Zambiyalı Maslahatgüzar daha sonra Meram Belediye Meclis Toplantısı’na katılarak meclis üyelerine hitap etti.

zambia_buyukelci_ziyaret3.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.