Türkiye'nin akaryakıt sektöründe önemli bir rekabet olacak

Türkiye'nin akaryakıt sektöründe önemli bir rekabet olacak
Petrol Ofisi Grubu, bp'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Türkiye'nin en büyük akaryakıt şirketi Petrol Ofisi, bp Türkiye'nin akaryakıt operasyonlarını satın almak için anlaşma imzaladı.

Yapılan açıklamada, bp'nin Türkiye pazarındaki BP Petrolleri AŞ ve BP Turkey Refining Limited şirketlerinin Petrol Ofisi'ne devredileceği belirtildi.

Satış işleminin Rekabet Kurumu'nun onayına tabi olduğu ve 2024'te tamamlanması bekleniyor.

Petrol Ofisi'nin ana hissedarı Vitol Yönetim Kurulu Üyesi Chris Bake, "Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu'nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin geleceğine olan güvenimiz tam." ifadelerini kullandı.

Petrol Ofisi Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoğlu da "Pazardaki gücümüzü daha da pekiştirecek bu heyecan verici buluşmayı ve yeni ekip arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bu satın alma, Türkiye'nin akaryakıt sektöründe önemli bir rekabet yaratacak.

Petrol Ofisi, Türkiye'nin en büyük akaryakıt şirketi konumunda bulunuyor. Şirket, Türkiye'de 1.600'den fazla akaryakıt istasyonu, 10'dan fazla dolum tesisi ve 100'den fazla LPG istasyonuna sahip.

bp Türkiye ise Türkiye'nin ikinci büyük akaryakıt şirketi konumunda bulunuyor. Şirket, Türkiye'de 1.200'den fazla akaryakıt istasyonu ve 2'den fazla dolum tesisine sahip.

Satın alma işleminin tamamlanması durumunda, Petrol Ofisi Türkiye'nin en büyük akaryakıt şirketi konumunu güçlendirecek. Şirket, pazar payını yüzde 60'ın üzerine çıkaracak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.