Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Coşkun, Azerbaycanlı öğrencilerle sohbet etti

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Coşkun, Azerbaycanlı öğrencilerle sohbet etti
BAKÜ (AA) - Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Bakü Avrasya Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Türkiye ve Azerbaycan milli...

BAKÜ (AA) - Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Bakü Avrasya Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının seslendirildiği söyleşide konuşan Coşkun, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri, Dağlık Karabağ sorunu ve diğer bölgesel konularla ilgili görüşlerini açıkladı.

Azerbaycan'ı kendi evi olarak gördüğünü söyleyen Coşkun, aynı dilin konuşulduğu bir ülkede görev yapmanın bir Türk diplomatı açısından çok özel bir durum olduğunu belirtti. Bakü'de görev yapmanın kendisine aynı zamanda büyük sorumluluk da getirdiğini ifade eden Coşkun buna layık olmaya çalıştığını kaydetti.

İki ülke arasındaki tarihi birlikteliğin enerji ve ulaştırma projeleriyle daha da entegre hale geldiğini söyleyen Coşkun, karşılıklı yatırımların artırılması, uluslararası platformlarda daha fazla birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dağlık Karabağ ve KKTC konularının Türk diplomatlarının iki en önemli dosyası olduğunu belirten Coşkun, öğrencilerden bu davalara sahip çıkmalarını istedi. Azerbaycan ve Türkiye'nin birlikte yapacağı çok şeylerin olduğunu vurgulayan Büyükelçi, hiçbir zaman da mevcutla yetinilmemesi gerektiğini söyledi.

Söyleşi sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Coşkun, Azerbaycanlı öğrencilerle sohbet etmenin kendisine büyük heyecan verdiğini ifade etti. Üniversitelere gittiğinde Azerbaycan'ın geleceğinden küçük kesitler gördüğünü söyleyen Coşkun, ülkesini, tarihini ve coğrafyayı çok iyi bilen bu gençlerin Türkiye'ye olan sevgisinden gurur duyduğunu bildirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.