Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasına ziyaretçi ilgisi

Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasına ziyaretçi ilgisi
Artvin'deki Hatila Vadisi Milli Parkı'nda yaklaşık bir ay önce hizmete alınan, ülkenin en yüksek cam seyir terası, ziyaretçilerin uğrak yeri oldu- İl merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaktaki Sıkıldım Kayası mevkisinde 490 metre rakımda sarp kayalara kurul

ARTVİN (AA) - BAYRAM SARAYOĞLU - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Artvin'deki Hatila Vadisi Milli Parkı'nda yaptırılan, Türkiye'nin en yüksek cam seyir terası, kısa sürede ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

İl merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaktaki Sıkıldım Kayası mevkisinde 490 metre rakımda, Hatila Deresi'nden ise 220 metre yükseklikte sarp kayalara kurulan seyir terası, yaklaşık bir ay önce hizmete girmesinin ardından ziyaretçilerin uğrak yeri oldu.

Hatila Vadisi Milli Parkı sahasında kaya birleşim noktasından 15 metrelik mesafeye uzanan teras, 7 metre uzunlukta ve 7,5 metre genişlikte inşa edildi.

Yaklaşık 50 metrekare genişliğinde cam alana sahip seyir terasını, binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

- "İnsanı büyülüyor"

Cam seyir terası, henüz resmi açılışı yapılmamasına rağmen günde yaklaşık 500 kişiyi ağırlıyor.

Ziyaretçilerden Solmaz Yalman, AA muhabirine, Türkiye'nin en büyük cam seyir terasını görmek için ailesiyle merkeze bağlı Ortaköy köyünden geldiğini söyledi.

Bölgenin doğal güzelliğine hayran kaldığını belirten Yalman, "Gerek doğası gerek manzarası gerekse havasıyla muhteşem bir yer. Seyir terasından vadinin muhteşem manzarasını çıplak gözle seyrettim. İnsanı hem büyülüyor hem de ürkütüyor" dedi.

- "İsabetli bir bölgeye yapılmış"

Gül Akdeniz ise yükseklik korkusu olmasına rağmen cam seyir terasını merak ettiği için bölgeye geldiğini anlatarak, "Güzel ve sıcak bir bahar gününü ailem ve komşularımla değerlendirmek amacıyla Hatila Vadisi'ne geldim" diye konuştu.

İlk kez bir cam seyir terasına çıkmanın heyecanını yaşadığını dile getiren Akdeniz, "Çok yüksek oluşundan korktum. Ancak bir süre sonra buranın güvenli olduğunu hissedince bütün korkumu yendim. Gerçekten çok güzel bir proje, isabetli bir bölgeye yapılmış" dedi.

Bölgenin insanı dinlendiren ve huzur veren muhteşem manzarası bulunduğunu vurgulayan Akdeniz, seyir terasının altından gürleyen dere ile kuşların sesinin insana huzur verdiğini kaydetti.

Hatila köyünden Tolga Küçükay da projenin bölgeye çok yakıştığını bildirdi. Terasın kısa sürede ziyaretçi akınına uğradığını belirten Küçükay, bunun köylerinin tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.