“Türkiye’nin kaderi darbeler değildir”

“Türkiye’nin kaderi darbeler değildir”
AK Parti Milletvekili Halil Etyemez, “Türkiye’nin bulunduğu ligden bir üst lige çıkması ve uluslararası arenada daha ciddi bir konuma gelmesi için ve darbe sorunumuzdan kurtulmamız için bu değişikliğe ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Son günlerde Sosyal Güvenlik Kurumundan, Milli Eğitim Bakanlığına kadar birçok değişiklik beraberinde gelirken, ülke genelinde referandum çalışmaları da devam ediyor. AK Parti Milletvekili Halil Etyemez, PUSULA’ya yaptığı açıklamada, Konya’daki milli istihdam seferberliği ile istihdam oranlarını, Genel Sağlık Sigortası’ndaki prim oranlarını ve referandum çalışmalarını anlatarak, Türkiye’nin sürekli geliştiğini ifade etti.

KONYA’DA 18 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Milli İstihdam Seferberliği ile birçok vatandaşın iş sahibi olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili Halil Etyemez, “Milli İstihdam Seferberliği bir yıllık süre içerisinde sigortalı işçi çalıştıran işverenlerimiz yeni bir işçi ya da üç ay işsiz kalmış kişiyi istihdam ettikten sonra asgari ücretle çalıştırdıkları bir işçinin 773 lirasını İŞKUR karışlıyor.  Bugüne kadar Türkiye’de 764 bin 74 kişi işçi istihdam edilirken, Konya’da ise 18 bin kişi istihdam edildi. İlk üç aya baktığımızda bu rakam gerçekten çok iyi durumda. Önümüzdeki süreç içerisinde de işverenlerimizin buna katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Milli İstihdam Seferberliği tam olarak memleket meselesidir.  Baktığımızda istihdamda en çok zorlandığımız nokta nitelikli eleman bulmak oluyor. Konya sanayisi ciddi anlamda bu konuda sıkıntı yaşıyor ve Konya’da işsizlikten çok mesleksizlik sorunu yaşanıyor. Bu konuda da hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı ciddi anlamda çalışmalar yaparak, mesleki eğitimi ciddi bir şekilde destekliyor. Bir zamanlar yüzde 30 oranında olan mesleki eğitim oranı bugün yüzde 60’lara kadar çıktı. İstihdam sorunun çözüm kaynağı üretimi ve mesleki eğitimi desteklemekten geçiyor” ifadelerini kullandı.

GSS’DE DEVRİM NİTELİĞİNDE DEĞİŞİM

Genel Sağlık Sigortası priminin 53 TL’ye düşürülmesine de değinen Etyemez, “Genel Sağlık Sigortası kapsamında sigortalı olmayan vatandaşlarımızın bir gelir tespitine tabii tutuluyor ardından prim ödeyerek sağlık giderlerinin karşılanmasını sağlıyordu. Her vatandaşımız 425 lira ödeyerek sağlık sigortasından yaralanıyordu. Hükümetimiz devrim niteliğinde bir yenilik yaparak primi 425 liradan 53 liraya indirdi. Yani pirimi yüzde 12’den yüzde 3’e kadar çekti. Bugün herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız 53 TL ödeyerek sağlık giderlerini karşılayabiliyor. Hatta vatandaşların gecikmiş borçlarının ödenmesini sağlayacak bir düzenleme de getirilmiş oldu. Bu da ciddi anlamda çalışma hayatında kolaylık sağlayacak, özellikle gelir testini yaptıramamış ya da yaptırdığı halde ödemesini yapamayan vatandaşlarımıza ciddi bir imkan sağlamış olacak” diye konuştu.

YÜZDE 80 ORANINDA ÖĞRETMEN EL YAZISININ KALDIRILMASINI İSTİYOR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Çelik’in el yazısı ile ilgili yapmış olduğu açıklamayı da anlatan Milletvekili Etyemez, “El yazısının kaldırılması henüz resmi olarak yayınlamış bir karar değil. Ancak Milli Eğitim Bakanımız yaptığı bir açıklamayla el yazısı zorunluluğunun kaldırılması gerektiğini ifade etti. El yazısı, çocukların okuma-yazmayı daha kolay öğrenmelerine, yazılarını daha seri yazabilmelerine yönelik bir karadır. Ancak bugün yapılan araştırmalarda yüzde 80 oranında öğretmenlerin kanaatine göre çocukların el yazısı yazmakta zorlandıkları, yazıları karmaşık bir şekilde yazdıkları ve özellikle birinci sınıf öğrencilerinin parmak kaslarının müsait olmadığı ortaya koyuldu. Tabii el yazısı zorunlu olmaktan kalkabilir ancak seçmeli olarak güze yazı dersi verilebilir” dedi.

MÜFREDATIN DEĞİŞİMİ ZARARLI OLAN BİR DURUM DEĞİL

Eğitimde değişen müfredata da değinen Etyemez, “Baktığımızda eğitim sistemimizde müfredatın yenilenmesi söz konusu. Müfredatın sürekli yenilenmesi toplumda olumsuz olarak algılanıyor. Ancak sürekli hızlı değişen, bilgi akışının hızlı geliştiği bir çağda olduğumuz için müfredatı günün şartlarına ve kültürel değerlerimize uygun bir hale getirmemiz gerekiyor. Ben müfredatı var olucu durumu koruyucu olarak değil gelişim içerisinde canlı bir organizma gibi görüyorum. Vatandaşların “müfredat neden değişiyor” sorusu yerine, “müfredat neleri getirecek” sorusuna yönelmeleri gerekiyor. Çünkü müfredatın değişimi zararlı olan bir durum değildir” diye konuştu.

HALK “EVET” İLE TOKAT GİBİ CEVAP VERECEK

Son olarak referandum çalışmalarını değerlendiren Etyemez, şunları kaydetti; “Programlar çerçevesinde ev, esnaf, fabrika, işçi ziyaretleri gibi bütün toplumun kesimlerine ulaşabilecek şekilde programlar düzenledik. Hiçbir günü boş geçirmeden anayasa değişikliğinin ve 16 Nisan’ın öneminden bahsettik. İnsanlar bizlere neden değişikliğe gittiğimizi sorunca onlara Türkiye’nin terör ve darbe sorunlarından kökten kurtulması için yeni bir sisteme ihtiyaç duyduğumuzu anlattım. Tabii ki hükümet olarak bu zamana kadar çok ciddi gelişimler, değişimler kaydettik. Ancak Türkiye’nin bulunduğu ligden bir üst lige çıkması ve uluslararası arenada daha ciddi bir konuma gelmesi için ve darbe sorunumuzdan kurtulmamız için bu değişikliğe ihtiyaç var. Çünkü Türkiye’nin kaderi darbeler değildir.  Bir daha darbelere dönmemek üzere bu sorunu çöp sepetine atmamız gerekir ve bunun için de bu değişiklik şarttır. Milletimiz de bu değişikliğin farkında ve Türkiye genelinde yüzde 60, Konya’da ise yüzde 80 oranında evet oyu ile çirkin davranış sergileyen Avrupa Birliği ülkelerine ve terör örgütlerine tokat gibi bir cevap vereceğiz.” (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.