Türkiye'nin Rus gazı ithalatı azaldı

Türkiye'nin Rus gazı ithalatı azaldı
ANKARA (AA) - Türkiye’nin Rusya’dan aldığı doğalgaz, 2015'de bir önceki yıla göre 320 milyon metreküp azalarak, 27 milyar metreküpe geriledi.Gazprom...

ANKARA (AA) - Türkiye’nin Rusya’dan aldığı doğalgaz, 2015'de bir önceki yıla göre 320 milyon metreküp azalarak, 27 milyar metreküpe geriledi.

Gazprom şirketinin verilerine göre, 2014 yılında 27,33 milyar metreküp olan doğalgaz ithalatı geçen yıl 27,01 milyar metreküpe düştü.

Gazprom’un, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri dışında yapmış olduğu doğalgaz ihracatı, 2015 yılında yüzde 8,2 artış göstererek 158,6 milyar metreküpe ulaşırken, Türkiye, Almanya’nın ardından en büyük ikinci ithalatçı konumunu korudu.

Rusya’nın Avrupa’ya gaz ihracatındaki artışın temel sebeplerinin, AB’nin kendi üretimindeki düşüş ve doğalgazın elektrik üretiminde kullanımının yaygınlaşması olduğu belirtildi.

Türkiye, Rusya’dan Ukrayna üzerinden gelen Batı Hattı ve Karadeniz geçişli Mavi Akım Boru Hattı aracılığıyla yılda ortalama 30 milyar metreküp doğalgaz ithal etme kapasitesine sahip bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.