"Türkiye'nin Tatları Festivali"

"Türkiye'nin Tatları Festivali"
Festivalde birçok yöreye ait değişik lezzetleri tadan vatandaşlar, halk oyunları gösterileriyle eğlendi

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Tatları Festivali"nde, birçok yöreye ait değişik lezzetler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Sefaköy Meydanı'nda gerçekleştirilen festivalin açılışında, Bitlis yöresi halk oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi yapıldı. Protokol üyeleri de halk oyunları ekibine katılarak, halay çekti.

Kurulan stantlarda, Malatya, Trakya, Balkanlar, Bitlis, Sivas, Tokat, Sinop, Kastamonu, Trabzon, Samsun, Kars, Ardahan, Iğdır ve Mardin'e ait yöresel lezzetler, İstanbulluların beğenisine sunuldu.

Festivalin açılışında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilk kez böyle bir organizasyona imza attıklarını ifade ederek, Bitlis’ten Balkanlar’a, Karadeniz’den İç Anadolu’ya Türkiye’nin birçok yöresine ait lezzetleri buluşturduklarını anlattı.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Karadeniz, şunları kaydetti:

"Bizler tadımıza güveniyoruz. Rabbim, tadımızı, huzurumuzu bozmasın. Önemli olan kardeşliğimizi güçlendirmek. Birlik ve beraberlik içinde yaşamak. Küçükçekmece, Türkiye’nin bir mozaiği. Şu an bulunduğumuz bu alan TOKİ’ye ait. Buraya çok yakında havaalanı metrosuna ait bir metro istasyonu yapılacak. Ayrıca, Başakşehir havaray projesi de buradan başlayacak."

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise Temel Karadeniz'e teşekkür ederek, "Bu organizasyonla amaçladığımız, sadece yöremize ait tatları tanıtmak değil, Küçükçekmece ve Bitlis arasında gönül köprüleri kurmak. Bu festivalde diğer illerin tatlarını da tanıtarak, esnaflarımıza ve ekonomimize katkıda bulunmak istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından plaket takdim edilen protokol üyeleri, stantları gezerek, yöresel lezzetleri tattı.

Yöresel sanatçıların da konserler vereceği festival, 12 gün sürecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.