Türkiye'nin Uzaydaki gözleri oldular!
Türkiye, uzay teknolojileri alanında yürüttüğü stratejik yatırımlarla dünyanın sayılı ülkeleri arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.
1990'lı yıllardan itibaren uzay alanındaki kabiliyetlerini adım adım yükselten Türkiye, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türksat 6A haberleşme uydusunun uzaya gönderilmesiyle bu uzun soluklu tecrübesini zirveye taşımaya hazırlanıyor.
Güçlü mühendislik kadrosu, insan kaynağı ve teknolojik altyapısıyla küresel uydu pazarının ana oyuncularından biri olmayı amaçlayan Türkiye, hem kamu yatırımları hem de özel sektörün üretim gücüyle uzay liginde yepyeni bir dönemin kapısını aralıyor.
"UZAY VATAN"DAKİ GÜCÜNÜ PEKİŞTİRECEK
Türkiye'nin uydu serüveni, yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın temmuzun ikinci haftasında fırlatılmasıyla yeni bir boyuta taşınacak.
TÜRKİYE İÇİN MİLAT OLACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ülkemizin uydu alanındaki tecrübesi Türksat 6A'nın uzaya gönderilmesiyle taçlandırılmış olacak ve uydumuz bize yeni bir dönemin kapısını aralayacak, ülkemiz için milat olacak." dedi.

TÜRKİYE'NİN İSTİHBARAT VE GÖZLEM GÜCÜ ARTACAK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İMECE takım uydu projesine yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "Takım uydularla ülkemizin yüksek çözünürlüklü yer gözlem ihtiyaçlarının önemli bir kısmı yerli imkanlarla karşılanmış olacak." dedi.
İMECE UYDULARIYLA DÜNYANIN HER YERİNDEN GÖZLEM YAPABİLECEK
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'nin yeni onaylanan İMECE takım uydularıyla istediği yerden, istediği zamanda gözlem yapabileceğini belirtti.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.