Türkiye'nin yeni vurucu gücü olacak

Türkiye'nin yeni vurucu gücü olacak
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Gemilere inecek İHA çalışmalarımız var. TCG Anadolu gemisini bir İHA gemisine çevirmek istiyoruz. Bunun için TB2'yi geliştiriyoruz. Böylece denizlerde bir İHA vurucu gücümüz olacak" dedi

Savunma Sanayii Başkanı Prof Dr. İsmail Demir, canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. ABD yaptırımlarının Türk savunma sanayisine büyük etkisi olmadığın belirten Demir, "Gemilere inecek İHA çalışmalarımız var. TCG Anadolu gemisini bir İHA gemisine çevirmek istiyoruz. Bunun için TB2'yi geliştiriyoruz. Böylece denizlerde bir İHA vurucu gücümüz olacak" dedi.

İsmail Demir'in açıklamalarından öne çıkanlar:

ORTADA HAKSIZLIK VAR, ABD BUNU GİDERMELİ

Yaptırımların çok büyük bir etkisini görmedik. Hakkımızı hukuki yönden arayacağız, süreci takip ediyoruz. Ortada bir haksızlık var, ABD bunu gidermeli. Yaptırım dilinin Türkiye'yi etkilemeyeceğini söyledik.

SAVUNMA SANAYİ PROJELERİ HAKKINDA...

Hisar-A ve Sungur'da bu yıl teslimatlar başlıyor. 

Altay Tankı için yerli bir motor için çalışmalarımız var. En kısa sürede motorla ilgili sorunu çözmek istiyoruz.

İkinci S-400 sistemi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Milli Muharip uçak projesinde bir gecikme beklemiyoruz. 

İHA ve SİHA yol haritamız mevcut. Mini İHA'yı daha gelişmiş hale getirdik. Mikro diyebileceğimiz İHA'lara ve daha büyük İHA'lara ihtiyacımız var. Bunları geliştirmek için çalışıyoruz. 

TÜRKİYE'NİN UZAY ÇALIŞMALARI

Bizim bünyemizdeki şirketlerin tecrübeleri temel olacak.

Kaynak:Ntv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.