Türkiye'ye örnek olacak proje Konya'da açıldı

Türkiye'ye örnek olacak proje Konya'da açıldı
 Editör
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Darü'l-Mülk Projesi kapsamında ihya ettiği Depo No: 4, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Darü'l-Mülk Projesi kapsamında ihya ettiği Depo No: 4, medya lansmanıyla ziyarete açıldı.

manset-1.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, lansmanda, Depo No: 4'ün Tekel deposu olarak kullanıldığını, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak bir sergi ve kafeterya alanına dönüştürüldüğünü belirtti. Darü'l-Mülk Projesi kapsamında 20 farklı proje yürüttüklerini belirten Başkan Altay, "Bu projelerimiz bir büyük planın çerçevesi olarak canla başla tek tek yerine koyuyoruz. Ortaya baktığınız zaman bir resim ortaya çıkıyor. Projelerimiz devam ediyor, tamamlamaya çalışıyoruz. Konya'ya gelenler gıptayla bakıyor." dedi. Başkan Altay, ayrıca taş binanın hizmet binası olarak hizmet verdiğini, Alaaddin Tepesi'nde devam eden çalışmaların Türkiye'deki örnek projelerden biri olduğunu, Darü'l-Mülk Projesi'nin önemli projelerinden olan taş binanın da tamamlandığını ve yakında hizmete açılacağını söyledi.

dsc-0014.png

KONYA'NIN MEDENİYET GÜCÜ

Larende'de yıkım çalışmalarının tamamlandığını, Alaaddin bölgesindeki bazı yerlerin de kamulaştırılmasının planlandığını dile getiren Başkan Altay, "Mevlana' dan başlayarak 20 projemizi tamamlamaya çalışıyoruz. Buradaki restorasyonumuz da adına yakışan bir iş oldu. Süreçten bahsettim, Konya'nın medeniyet gücünü kamuoyuyla paylaşmaya arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

manset-3.jpg

Başkan Altay, Depo No: 4'ün tarih boyunca depoladığı hafızayı ortaya çıkaracağını belirterek, sergide kurucu şahsiyetler olarak Mevlana, İbn-i Arabî ve Konevi sahiplerinin yer aldığını söyledi.

Sergide tarih eserlerinin bir araya getirildiğini belirten Başkan Altay, "Bu mimari asırları oldukça ilgi çekici sergimizde anlatmaya başladık. Sergimizin bir odak noktası da piksel dokuma. Çok özel bir uygulama oluşturuyor. Burada toplam 16 nokta enstalasyon ziyaretçilere sunulmuş oluyor. Bununla ilgili projelerimiz devam ediyor. Türkiye'ye örnek projeler oluşturmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

manset-4.jpg

SERGİDE NELER VAR?

Depo No: 4'te yer alan sergide, Konya'nın tarihi ve kültürel zenginliği farklı temalarda anlatılıyor.

Sergide, Mevlana, İbn-i Arabî ve Konevi gibi kurucu şahsiyetler, Konya'nın mimarisi, kültürü ve medeniyeti hakkında bilgiler yer alıyor.

Serginin bir odak noktası ise piksel dokuma. Bu uygulamayla, Konya'nın tarihi ve kültürel zenginliği, 16 noktada farklı temalarda yansıtılıyor.

4.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.