Türkmen Beşir köyünün DAEŞ'ten geri alınması

Türkmen Beşir köyünün DAEŞ'ten geri alınması
Irak'ın Kerkük İl Valisi Kerim: "Tüm güçlerin ortak hareket etmesi sonucu DAEŞ için stratejik konuma sahip Beşir tamamen temizlendi"

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük İl Valisi Necmettin Kerim, Beşir köyünün terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesinde tüm grupların ortak hareket etmesinin etkili olduğunu belirtti.

Kerim, Peşmerge güçleri ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi tarafından dün kontrol altına alınan Beşir köyünde yaptığı açıklamada, "Tüm güçlerin ortak hareket etmesi sonucu DAEŞ için stratejik konuma sahip Beşir tamamen temizlendi." dedi.

Peşmerge güçleri ve Haşdi Şabi bünyesindeki Türkmen güçlerinden övgüyle söz eden Kerim, şunları kaydetti:

"Elbette bu zaferler ve kurtarma operasyonları bununla sınırlı olmayacak. Bugün önemli olan Beşir ve çevresinin korunmasıdır. DAEŞ'in elinde tuttuğu diğer bölgeler için de planlarımız var."

Öte yandan, bölgeyi kontrol altına alan güvenlik güçlerinin tuzak ve mayınların imha edilmesi için tüm ev ve yol kenarlarını taradıkları görüldü.

Beşir köyünün, düzenlenen ortak operasyon sonucu dün terör örgütü DAEŞ'ten geri alındığı duyurulmuştu.

Terör örgütü DAEŞ, 10 Haziran 2014'te Irak'ın ikinci büyük şehri Musul'la birlikte geniş bir bölgeyi ele geçirdi. Beşir köyü de o tarihten bu yana örgütün kontrolündeydi. DAEŞ, Beşir köyünden özellikle yakındaki Türkmen Tazehurmatu kasabasını hedef alan saldırılar gerçekleştiriyordu. Örgütün mart ayında Tazehurmatu'ya hardal gazı içeren havan topu ve katyuşa füzeleriyle saldırısı sonucu 3 Türkmen hayatını kaybetmiş, yüzlercesi yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.