"Türkmenler, Suriye'nin bölünmesine izin vermez"

"Türkmenler, Suriye'nin bölünmesine izin vermez"
Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Dede: - "Federasyon kurulmak istenen bölgede yaşayanların tamamı Türkmenlerdir. Onlar, Türkmenleri dışarı atıp, Kandil'den ve diğer terör bölgelerindeki elemanları getirip bizim topraklarımıza yerleştir

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin ülkenin kuzeyinde tek taraflı federasyon ilanıyla ilgili, "Bu yapılanlar kabul edilemez. Türkmenler, Suriye'nin bölünmesine kesinlikle izin vermez." dedi.

Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de 6'ncı yılına girilen iç savaşta çok sayıda masum insanın yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Her fırsatta hürriyet, adalet, huzur, birlik ve barış taleplerini dile getirdiklerini aktaran Dede, gelinen noktada Suriye'nin toprak bütünlüğünün tehlikeye girdiğini ve gelişmelerden tedirgin olduklarını söyledi.

Suriye'nin her ne olursa olsun toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini belirten Dede, "Şu anda Suriye'nin bölünmesinden endişe duyuyoruz. Biz hangi şekil olursa olsun ne federasyonu ne de bölünmeyi kabul edemeyiz. Suriye halkı demokrasi çerçevesinde seçimle bir karar verirse ona saygı duyarız. Aksi takdirde Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için çok önemli. Bu noktada Suriye'nin bölünmemesi için Türkiye'den destek bekliyoruz çünkü Suriye'deki bölünme gerçekleşirse kardeş ülkemiz bundan etkilenir." diye konuştu.

Dede, Suriye'deki Türkmen, Arap ve Kürt halklarının yıllarca kardeşçe yaşadığına işaret etti.

Dede, şunları ifade etti:

"Federasyon kurulmak istenen bölgede yaşayanların tamamı Türkmenlerdir. Onlar, Türkmenleri dışarı atıp, Kandil'den ve diğer terör bölgelerindeki elemanları getirip bizim topraklarımıza yerleştirmeyi planlıyorlar. Federasyon, gerçekle ilgisi olmayan bir organizasyondur. Federasyon dedikleri bölgeye çok az sayıda Arap ve Türkmen getirdiler. Bunlar bu yöntemle uluslararası kamu oyunu kandırmaya çalışıyor. Federasyon hikayesini çıkaranlar ise bunları kullanarak projelerini hayata geçiriyor. Bu yapılanlar kabul edilemez. Türkmenler, Suriye'nin bölünmesine kesinlikle izin vermez."

Dede, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasına yönelik faaliyetlerde bulunan sivil toplum örgütü temsilcileriyle ortak hareket ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.