TÜRKPA toplantısı

TÜRKPA toplantısı
Komisyon Başkanı İpek:- "Komisyon raporunda ve tavsiye kararında ele aldığımız siber suçlar konusu özel bir öneme sahip"

TBMM (AA) - TÜRKPA Hukuk ve Uluslararası İlişkiler Daimi Komisyonu Başkanı ve Amasya Milletvekili Haluk İpek, komisyon raporunda ve tavsiye kararında ele aldıkları siber suçlar konusunun özel bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Bize yeni fırsatlar, imkanlar sunan teknolojik gelişmeler, aynı zamanda yeni sorunlar ve riskler getiriyor." dedi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Daimi Komisyonu 5. Toplantısı'nın açılışı, TBMM Tören Salonu'nda yapıldı.

İpek, açılışta yaptığı konuşmada, toplantıya Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'dan milletvekilleri ile uzmanların katıldığını anımsattı.

Haluk İpek, "Bağımsız Türk devletlerinden gelen dostlarımızla, kardeşlerimizle birlikte olmak üzere bizim için özel öneme sahip sizleri, TBMM çatısı altında konuk ederken elbette herhangi bir yabancı ülkeden gelen başka heyetlerle mukayese etmiyoruz. Burası sizin öz eviniz ve öz memleketiniz." ifadesini kullandı.

Bugüne kadar TÜRKPA komisyonlarının, üye ülkelerde birer kez toplandığını, her ülkenin komisyonlara en az bir kez ev sahipliği yaptığını hatırlatan İpek, "Komisyonlarımızın 5. yılında önemli bir döneme giriyoruz. Kazandığımız tecrübelerle artık daha yoğun çalışmalar yapabiliriz. Daha üretken olabiliriz, daha fazla proje üretebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu noktada, taraf ülkelerin somut öneri ve projeler sunmasının önemine işaret eden İpek, bugün siber suçlarla mücadele, mevzuatın geliştirilmesi ve taraf ülkeler arası işbirliği konusunun ele alınacağını söyledi.

Komisyon raporunda ve tavsiye kararında ele aldıkları siber suçlar konusunun özel bir öneme sahip olduğunu dile getiren İpek, "İnternet, bilgi teknolojileri ve ağları hayatımızın her yerinde, kamu kurumlarında ve sanayi tesislerinde hatta ceplerimizde elbette bize yeni fırsatlar, imkanlar sunan teknolojik gelişmeler, aynı zamanda yeni sorunlar ve riskler getiriyor. Bu konuları ele alırken üretken olacağımıza inanıyorum ve faydalı sonuçlara ulaşmayı temenni ediyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.