Türksat 5a Ve Türksat 5b Uyduları 2019 Sonuna Kadar Hizmete Sokulacak

Türksat 5a Ve Türksat 5b Uyduları 2019 Sonuna Kadar Hizmete Sokulacak
Türksat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Gönül, teklif değerlendirmelerinin devam ettiğini belirterek, "Türksat 5A'yı ve Türksat 5B'yi 2019 yılının sonuna kadar hizmete sokmayı hedeflemekteyiz." dedi.

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) stratejik partnerliğinde, EMEA Uydu Operatörleri Birliği (EMEA Satellite Operator's Association - ESOA) ev sahipliğinde, uydu ekosistemi derneği GVF ve dünyanın en geniş profesyonel ağ yapılanması SSPI'nın destekleriyle düzenlenen 2. Global Satshow başladı.

Türksat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Gönül, 2. Global Satshow'un açılışında yaptığı konuşmada, haberleşmenin tarih boyunca harp zamanlarında olduğu kadar barış zamanında da bütün ülkelerce en hayati konu olarak telakki edildiğini kaydetti.

Gönül, "Unutmamak gerekir ki, Türkiye'nin kendi uydu sistemlerini tasarlayabilmesi ve kendi tesislerinde uydu entegrasyonu yapma imkânına kavuşması, stratejik bilgiye kolaylıkla ve istenilen zamanda ulaşabilmesi anlamını da taşımaktadır." diye konuştu.

Vecdi Gönül, dünya genelindeki uydu haberleşme hizmeti sağlayan operatörler ve uydu üreticileri göz önüne alındığında Türksat'ın öneminin her geçen gün arttığını belirterek, "Çünkü ülkemizde, uydu haberleşme hizmeti Türksat uyduları üzerinden sağlanmaktadır. Bu amaçla Türksat 1B, Türksat 1C, Türksat 2A, Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uydularımız farklı yıllarda uzaya gönderilmiştir." dedi.

Bu hizmeti daha da ileriye götürmek için Türksat 5A ve Türksat 5B haberleşme uydu projelerinin devam ettiğini anımsatan Gönül, yerli firmaların da katkı sağlayacağı bu projede, uydu üretici firmalara Bilgi Talep Dokümanı ve Teklife Çağrı Dokümanı paketinin gönderildiğini ve son tekliflerin alındığını kaydetti.

Gönül, "Teklif değerlendirmeleri devam etmektedir. Türksat 5A'yı ve Türksat 5B'yi 2019 yılının sonuna kadar hizmete sokmayı hedeflemekteyiz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması stratejik öneme sahip"
Gönül, iş birliklerini koordine etmek ve sektöre yön vermek üzere, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasının da bu bağlamda stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.