Türküleri cazla buluşturdular

Türküleri cazla buluşturdular
Türk, Amerikalı ve İngiliz müzisyenlerden oluşan "Sazlı Cazlı Grubu", Bursa'da konser verdi

BURSA (AA) - Amerikalı, İngiliz ve Türk müzisyenlerden oluşan "Sazlı Cazlı Grubu"nun Bursa'da verdiği konser sanatseverlerin beğenisini topladı.

"Müzik ruhun gıdasıysa caz mükellef Karadeniz kahvaltısıdır" sloganıyla ABD Büyükelçiliği ile yürütülen proje kapsamında grup, Ördekli Kültür Merkezi'nde konser verdi.

Geçen sene Anadolu'nun farklı kentlerinde Neşet Ertaş türkülerini seslendiren topluluk, bu yıl ağırlıklı olarak Karadeniz türkülerinden oluşan repertuar ile izleyici karşısına çıktı. Grubun seslendirdiği "Çanakkale", "Çayeli'nden öteye" ve "Hekimoğlu" türküleri seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Türkiye turnesine Bursa konseri ile başlayan grubun kurucusu caz sanatçısı ve eğitmen Emre Kartari’ye Yahya Geylan, Ayça Kartari, Onur Puza, İngiliz sanatçı Stewart Todd ile Amerikalı müzisyen Taylor Barnett eşlik ediyor.

- "Amacımız, bu müziği daha az gelinmiş yerlerde dinletmek"

Kartari, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin geçen yıl başladığını söyledi.

Projeyi gördüğü ilgiden dolayı bu sene de devam ettirdiklerini belirten Kartari, "Caz müziği bir folk müziği. Türk müziği de folk müziği olduğu için iki müziğin de ortak yanları var." dedi.

Caz müziğiyle harmanlanan repertuarlarında türküden uzaklaşmadıklarını dile getiren Kartar, şöyle konuştu:

"Bu sebepten dolayı seyirciyi hiç kaybetmiyoruz. Bu yıl Bursa, Bartın, Zonguldak, Kastamonu ve Karabük'e konser vermeye gideceğiz. Umarım önümüzdeki yıl bu sayıyı daha da artırırız ve bu müziği vatandaşlara daha çok dinletebiliriz. Bu müziği İstanbul ve Ankara gibi illerde yapmak insanlara dinlettirmek bizim için daha kolay olurdu ama amacımız bu değil. Amacımız insanlara bu müziği daha az gelinmiş yerlerde dinletebilmek. Gruptaki yabancı müzisyenlerimizin de bu müzik çok hoşlarına gidiyor, çok seviyorlar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.