Türmak Kolejinde ‘Hukuk’ ve ‘Yapay Zeka Mühendisliği’ konuşuldu

Türmak Kolejinde ‘Hukuk’ ve ‘Yapay Zeka Mühendisliği’ konuşuldu
Meslek tanıtım günleri kapsamında Türmak Okullarında ‘Hukuk’ ve ‘Yapay Zeka Mühendisliği’ hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Özel Türmak Okullarında öğrencilerin gelecekteki hayatları ve meslek seçimleri için bugünden neler yapmaları gerektiği ile ilgili bir farkındalık uygulaması olan ve her yıl düzenli olarak öğrencilerle buluşturulan “Meslek Tanım Günleri”, gerçekleştirildi. Etkinliğe Özel Türmak Okulları Genel Müdürü İlhan Yılmaz, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Hüseyin Oktay Altun, KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Tunahan Çetinel, KTO Karatay Üniversitesi İletişim Direktörlüğü Uzman Yardımcısı Güven Baran ve İdari Personel Şefika Şanlı ile birlikte birçok öğretmen ve öğrenci katıldı.

KTO Karatay Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Hüseyin Oktay Altun, mühendisliğin uygulamalı bir fizik alanı olduğunu söyledi. Meslek seçimi noktasında öğrencilerin hangi yeteneklere sahip olduğunu bilmelerinin önemli olduğunu aktaran Hüseyin Oktay Altun, yurtdışındaki meslek seçimlerinde kişilerin bölümü okumadan önce denediklerini ve eğer kendilerine uygun gördükleri bir alansa tercih ettiklerini belirtti. Seçilen mesleklerin gelişime de açık olması gerektiğini dile getiren Altun, yapay zeka alanının hızlı bir şekilde geliştiğini kaydetti.

Meslek Seçiminde ‘Yapay Zekâ’

Yapay zekayla beraber birçok mesleğin öleceğini öngören Altun, “Yapay zeka insan beyninin matematiksel kodlanmış hali. Bununla ilgili olarak yapay zeka çalışmaları 1940’lı yıllarda başladı ve hala geliştiriliyor. İlerleyen aşamada mesleklerin yaptıklarını yapay zeka uygulamaları gerçekleştirecek. Meslek seçimi yaparken yapay zeka faktörünü gözetmek gerektiğini vurgulamamız lazım” şeklinde konuştu.

Hukuk ve Yapay Zeka

KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Tunahan Çetinel, hukuk alanının da bugünün dünya gerçekliği içerisinde değiştiğini ve yapay zekanın da bu noktada önemli bir kriter olduğunu anlattı.

“Yurtdışı Amaç Değil, Araç Olmalı”

Bununla ilgili olarak Tunahan Çetinel, “Günümüzde yurtdışı eğitimi ne yazık ki araç olmaktan çok amaç oluyor. Öğrenciler gitmek istiyor fakat dönmek istemiyor. Yurtdışına gidelim fakat öğrendiklerimizle dönüp ülkemize hizmet edelim. Yurtdışı amaç değil, araç olsun. Hep birlikte bir bütün olarak öğrendiklerimizi ülkemizde uygulayalım” dedi.

Ayrıca KTO Karatay Üniversitesi İletişim Direktörlüğü Uzman Yardımcısı Güven Baran ve İdari Personel Şefik Şanlı’nın sunumu öğrencilerle buluşturulurken program Genel Müdür İlhan Yılmaz’ın konuşmacılara plaket takdimiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.