TÜRSAB Konya: Mevlana yılı büyük kazanım olacak

TÜRSAB Konya: Mevlana yılı büyük kazanım olacak
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan 2023'ÜN Mevlana yılı İlan edilmesinin Konya İçin büyük kazanım olacağını belirtti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan 2023'ÜN Mevlana yılı İlan edilmesinin Konya İçin büyük kazanım olacağını belirtti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan, 2023'ün Mevlana Yılı ilan edilmesinin Konya için büyük kazanım olacağını belirtti. Karahan, düzenlediği basın toplantısında, TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu bünyesinde 211 seyahat acentası olduğunu dile getirdi. Konya'nın turizm alanında en büyük markasının Mevlana Celaleddin Rumi olduğunu vurgulayan Karahan, "Mevlana Müzesi ve Mevlana, şehir dışından gelen misafirlere doğru anlatılmalıdır. Bu anlatım esnasında zaman zaman yanlış bilgilendirmelere şahit oluyoruz. Bu nedenle Mevlana Müzesi'nin kendine özel rehberleri olmalı ve sadece onlar rehberlik yapmalıdır." dedi. Sema programlarının merkezinin Konya olması gerektiğini vurgulayan Karahan, Konya'da her gün bu programların düzenlenebileceğini, bu vesileyle de tur operatörlerinin program tercihinin Konya olmasının sağlanabileceğini belirtti.

tursab-1.jpeg

KONAKLAMALI VE KALICI DESTİNASYON HALİNE GELMELİYİZ

Karahan, şunları kaydetti: " Mevlana markamız en büyük markamız olmakla birlikte, yeni markalar oluşturulması için gerekli çalışmalar yapılarak, Nitelikle turizm alanlarında ileriye dönük yatırımlar yapılmalıdır. Sağlık turizmi, gastronomi turizmi, eko turizm ve daha pek çok konuda yeni konseptler ve alternatif turizm çeşitlilikleri oluşturulmalıdır. Turizm kapasitesi yüksek ilçeler turizme kazandırılmalıdır. Bunun için özellikle festivallerin kullanılması ve geliştirilmesi gerekmektedir. Yurt içi ve yurt dışı tanıtımlar için yol haritaları hazırlanmalıdır. Sosyal medya kullanımı ve şehir olarak buna sahip çıkılması gerekir. Yurt içi ve yurt dışı fuarlarda mutlaka yer almak belli bir dönem periyodik olarak tanıtımlar yapmak gerekmektedir. Sonuç olarak Mevlana Müzesi’nin Türkiye’de en fazla ziyaret edilen ilk 3 müze arasında gösterilerek Konya’ya gelen turist sayısı algısı oluşturmaktan vazgeçerek, gerçekte ekonomik değerden, rakamlardan bahsedilmelidir. Çünkü Antalya-Kapadokya arasında geçiş noktasında 2 saatliğine Mevlana müzesinde mola verilmesi ve şehre yansımayan turist sayısından bahsedilmesi kabul edilemez. Önemli olan konaklamalı ve kalıcı destinasyon haline gelmemiz, şehrin diğer markaları ile turizmin gelişmesini sağlayarak ekonomik katkı sağlamaktır. Bu sayede şehrin tamamında turizm bilincinin geliştirilerek yeni kazanç alanları oluşturulması için altyapımızı geliştirmek. Bu turizm gelirinin şehrin büyük çoğunluğuna yaymak başarı olacaktır.

MEVLANA YILI BÜYÜK KAZANIM OLACAKTIR

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılını Mevlana Yılı ilan etmesi şehrimiz için çok büyük kazanım olacaktır. Bunun anlamını iyi anlamak gerekmektedir. Bu fırsatı şehir olarak iyi değerlendirmemiz gerekir. Böylece Kültür ve Turizm Bakanlığımız öncülüğünde pek çok fuar ve tanıtım arenasında dünyaya Konya tanıtılmış olacaktır. Bunu fırsata çevirmeliyiz. Özel etkinlikler hazırlanmalıdır. Bütün kamu kurumları ve özel işletmeler yazışmalarında, yazılı materyallerinde, sosyal medyalarında bunu kullanmalı, ilgi uyandırmalıdır. Bu gayretlerle 2023 yılı Şebiarus etkinlikleri yeniliklerle dolu, farklı olarak kutlanmalıdır."

tursab-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.