Tutmaç Göleti ikmal çalışmaları başladı

Tutmaç Göleti ikmal çalışmaları başladı
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sivas'taki Tutmaç Göleti'nin ikmal çalışmalarına başlandığını bildirdi

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sivas'taki Tutmaç Göleti'nin ikmal çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Bakan Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Sivas merkezdeki Tutmaç Göleti'nin, Göl-Su Projesi kapsamında inşa edildiğini hatırlatarak "Su kaynağını Başören Deresi'nin oluşturduğu proje, Kızılırmak Havzası'nda Tutmaç köyünün 300 metre kuzeybatısında yer alıyor. Homojen kil dolgu tipinde inşa edilmiş olan göletin temelden yüksekliği 25,7 metre ve depolama hacmi ise 871 bin metreküptür" bilgisini verdi.

Tutmaç Göletinin inşaatına şubat ayı itibarıyla başlandığını ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"1 milyon 686 bin lira yatırım maliyetine sahip baraj, bu yıl sonuna doğru tamamlanarak Sivaslı çiftçilerimizin hizmetine sunulacak. Tutmaç Göleti sulama projesinin de devreye alınmasıyla bin 630 dekar alanda sulu tarım yapılacak ve bölgedeki çiftçilerimizin gelirlerinde yıllık 1 milyon liralık gelir artışı sağlanacak. Ayrıca bölgenin kalkınmasına önemli bir etki yapacak olan projeyle sulu tarıma geçilmesinin ardından, yetiştirilen ürünlerin verimi ve çeşitliliği artacak."

Ülke genelinde büyük sulama alanları dışında kalan arazilerin sulanması maksadıyla Göl-Su Projesi'ni uyguladıklarını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Tutmaç Göleti de bu proje çerçevesinde inşa edilen bir proje olma özelliğini taşıyor. Bakanlık olarak ülkemizdeki sulanabilir bütün arazileri suya kavuşturmakta kararlıyız. Tutmaç Göleti de bu hedef doğrultusunda atılan adımlardan birisi. Bölgedeki çiftçilerimize hayırlı olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.