TÜVTÜRK SELÇUKLU ARAÇ MUAYENE İSTASYONU AÇILDI

TÜVTÜRK SELÇUKLU ARAÇ MUAYENE İSTASYONU AÇILDI
TÜVTÜRK Selçuklu Araç Muayene İstasyonu Tömek Mahallesinde hizmete açıldı. KYC Taşıt Muayene İstasyonları şirketi bünyesinde yapımı tamamlanan istasyon Konya’nın dokuzuncu araç muayene istasyonu olarak faaliyete sunuldu.

GÜNDE 180 AĞIR VASITA VE 300 BİNEK ARACA HİZMET VERECEK

 Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Koyuncu Grup Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Koyuncu “ TÜVTÜRK ailesinin en büyük iş ortaklarından biri olarak işe başladığımız ilk günden beri trafik güvenliğinin sağlanması için uluslararası normlara uygun kapsamda araç muayenenin gerekliliğine hep inandık. Konyamız dinamik ekonomisi ve köklü tarihiyle ülkemizin en dinamik şehirlerinden bir tanesi. Yeni istasyonumuzu şehrimizin artan araç muayene taleplerini karşılamak amacıyla altı kanallı olarak planladık. Günde 180 ağır vasıta, 300 binek araca hizmet verecek kapasiteye sahip olacak şekilde en güncel sistem ve ekipmanlarla donattık” dedi.

TÜVTÜRK’TEN DEVLET BÜTÇESİNE 6.1 MİLYAR AKTARDIK

2007-2008 yılında 18 ayda tamamlanan 189 sabit istasyonla araç muayene sistemi Türkiye’de hayata geçirildi diye konuşan TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören, “ Yüksekova’dan Edirne’ye Muğla’dan Ardahan’a kadar Türkiye’nin her yerinde geniş kapsamlı bir ağımız var. Şimdiye kadar 100 milyonu aşkın aracın muayenesini yaptık. Bu muayeneler süresinde 25 milyona yakın araç kusurlu bulunarak kalmış ve bunların 23 buçuk milyonunun kusurlarını gidererek trafiğe sağlıklı araçlar olarak geri döndürüldü. Devletimize ciddi mali katkıları var bu sistemin. TÜVTÜRK’ün tahsil ettiği her 100 liranın 65 lirası devletimize aktarıldı. Bugüne kadar geldiği seviye 6.1 milyar liradır. Önümüzdeki 9 senede 10 milyar liralık kaynak devletimize aktarılacaktır. Giderek işimizi büyütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, “ Türkiyemiz her gün büyüyor gelişiyor. Bugün de gelişen büyüyen Türkiye’yle beraber gelişen Konya’nın temel ihtiyaçlarından birisi olan yeni bir araç muayene istasyonunu açıyoruz. Konya’da 8 tane araç muayene istasyonumuz var fakat yetmiyordu. Burada komisyon üyesi olarak benim de imzam vardı bu yüzden gururluyum. Selçuklu ilçesi ve Konyamıza bu istasyonun büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ENERJİ VE ZAMAN TASARRUFU SAĞLAYACAK

2008 yılı öncesinde araçların muayenesinin zorluğunu ve uzun kuyrukları anlatarak söze başlayan Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “ Konya’da bu araçların muayenesi için merkezde 2 tane istasyonumuz halkımıza kazandırıldı. Selçuklu muayene istasyonu Türkiye’de en büyük hizmet verebilecek istasyonlardan biri. Sağlayacağı zaman ve enerji tasarrufu vatandaşlara kolaylık sağlayacak. İnsanlarımıza hayatı daha konforlu sunabilmek için her detayı düşündük” diye konuştu.

Haber: Ebrar Küçükakın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum